İç dekorasyonda alçıpan uygulamaları sınır tanımıyor. Dekorasyonda alçıpan kolaylığı saymakla bitmez. Bölme duvarlar, asma tavanlar, duvar giydirmeleri, boru kapatmaları, ışık bantları, ters tavanlar, tv üniteleri, nişler ve çok daha fazlası. Alçıpan, modern ve lüks mekânların vazgeçilmez dekorasyon malzemesi olmaya devam ediyor.
Burada alçıpan malzemesi ile bölme duvar yapıyorum. Görsellerle ve bilgilerle alçıpan bölme duvar yapımı hakkında sorularınıza cevap olmaya çalışacağım.
Dekorasyonda Alçıpan Kolaylığı – Alçıpan, iki karton levha arasına sıkıştırılmış preslenmiş elyavlı alçı plakaya denilir. 120 x 250 cm ölçülerinde standart olarak üretilir. 0,9 cm den başlayan et kalınlığı 2,5 cm’ e kadar farklı ölçülerde üretilebilir. Fakat en fazla kullanılan kalınlık ölçüsü 1,2 cm dir. Projelere göre kalınlık ölçüleri değişebilir. Bu sayfamızda dekorasyonda alçıpan kolaylığına ilişkin farklı bazı konulara değineceğiz.
Hem vidalama sistemi, hemde yapıştırma sistemi ile montajı yapılır. Her mekân için ayrı ayrı üretimi yapılan alçıpan oldukça kullanışlı, ekonomik ve pratiktir. Yeşil alçıpan (suya dayanıklı), beyaz (normal) alçıpan, kırmızı (ateşe dayanıklı) olarak alçıpan kendi arasında bir kaç farklı guruba ayrılmaktadır. Hepsinin kullanım amacı aynıdır. İç dekorasyonda pratik uygulamalarla hem görsel, hem kullanışlı, hemde her mimari tasarımlara uyumlu imalatlar yapabilirsiniz. Alçıpan, kullanımı ve şekillendirilmesi en kolay dekorasyon malzemelerinden bir tanesidir. Bir ev dekorasyon tasarım ve uygulamasında alçıpan kolaylığına dair geniş bilgilerimize devam ediyoruz.
Birçok farklı dekorasyon uygulamasına olanak sağlayan alçıpan, en çok asma tavan ve bölme duvar imalatlarıdır. Ben burada alçıpan bölme duvar yapacağım. Bu konuda bir alçıpan bölme duvarın yapım aşamalarını resimlendirdim. Sonrasında ise slayt video haline getirerek sizlerle örnek teşkil etmesi amacı ile video yaptım.İzlerken veya resimleri incelerken, bir alçıpan bölme duvarın nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
Bundan 20 yıl öncesine kadar tuğla, kum ve çimento ana malzemeleri iel gayet meşakatli, yorucu, zahmetli ve zaman alıcı tuğla duvarlar örülürdü. Alçıpan uygulamalarına oranla gayet pis ve zahmetliydi. Üstelik duvar örnein sonasındaki sıva uygulamaları da aynı şekilde zor ve fazla maliyetlere sebep oluyordu. Alçıpan bölme duvar uygulamaları hem yarı yarıya daha ekonomik, hemde neredeyse yarı yarıya daha pratiktir. Temizliği ise tartışmasız yarı yarıyadan fazladır. Dilerseniz demir profiller, dilerseniz alimünyum galvaniz sac profillerle ana alt kargası yapabilirsiniz. Dilediğiniz kalınlıkta duvarlar yaratabilirsiniz. Tamamı birleştirildiğinde ve alçı sıvaları ile derz bantları çekildiğinde sağlamlaşmaktadır. Ben burada 75 cm’lik galvaniz sac profiller kullanarak 10 cm kalınlığında bir alçıpan bölme duvar imalatı yapıyorum. Dekorasyonda alçıpan kolaylığı saymakla bitmez.
Öncelikle duvarımızın olması gereken yerdeki ölçülendirmelerimizi yapıyoruz. Terazisinde ve şakülünde dikkatli bir ölçülendirme yaptıktan sonra, profil makası yardımıyla duvar U malzemelerimizi çerçeve yapıyoruz. Bu işlemde kullanılacak malzemeler sadece matkaplar ve 8 cm lik dübel ve vidalardır. Sonrasında ara ızgara dediğimiz 75 lik duvar C profillerimizi her 60 cm de bir sıralıyoruz. Sonrasında başladığımız yerden alçıpanlarımızı sırası ile borazan alçıpan vidası yardımıyla profillere vidalıyoruz. Alçıpan kesimleri için kullanacağınız malzeme sadece maket bıçağıdır. Alçıpan bölme duvar uygulamamız bittiiğinde alçı ustamızı çağırabilirsiniz. Tüm ek yerlerine ve tavan duvar birleşim yerlerine derz bantlarını boşluksuz çektikten sonra alçı sıva yapmaya başlayabilir. Derz bantları üzerine derz dolgu alçısı kullanın. Çünkü derz dolgu alçısı elastiki bir yapıya sahiptir ve ek yerlerinin zamanla çatlamasını geciktirir veya önler. Sonrasında en az iki kat saten alçı uygulanır ve alçı sıva işimiz biter. Sonrasında ise zımpara yapılır ve astar vurulur. Sürülen astar üzerine dilediğiniz dekorasyon uygulamasını yapabilirsiniz. Dilerseniz boya badana, dilerseniz duvar kâğıdı, dilerseniz dekoratif kaplamalar. Kısacası herşey…
Bilgilenmek istediğiniz alçı sıva fiyatları, boya badana fiyatları ve dekorasyon fiyatları hakkında ilgili sayfalarımızı mutlaka inceleyin. Serbest insaat piyasasında zarar görmenizi biz istemiyoruz.
Alçıpan bölme duvar kolaylığı ile tüm mekânları daha görsel ve kaliteli şekille sokabilirsiniz. Dekorasyon uygulamaları konusunda yardıma ihtiyacınız varsa iletişim numaralarımızı 7/24 arayabilirsiniz. Sizlere her konuda yardımcı olmaya biz hazırız. Dekordelisi ailesi olarak ev tadilat ve dekorasyon hizmetlerini 30 yılı aşkındır vermekteyiz.
Şu sayfalarımızı da mutlaka ziyaret edin
İLGİLİ BAŞLIKLAR: alçıpan ile bölme duvar, alçıpan bölmeler nasıl yapılır, kolay alçıpan duvar, alçıpan kolaylığı,