Bayram temizliği – Bayramda ev temizliği nasıl yapılır?
Bayram temizliği – Bayram temizliği nasıl yapılır? Kolay bayram temizliği yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bayram temizliğinde bilinmesi gerekenler.
Bayram temizliği – Bayram olsun ya da olmasın evimizde her zaman dağınıklığı toplama, süpürge yapma ve toz alma gibi rutin işleri yaparız. Fakat bayram temizliği detaylı bir temizlik olduğu için her evi ve her ev kadınını bir temizlik telaşı sarar. Bu da camların, çerçevelerin, koltukların, halıların silinmesi, perdelerin yıkanması, banyonun ve mutfağın pırıl pırıl olması gibi evin her köşesini kaplar.
Bayram temizliği
Bayramda yapılan temizliğin daha özenli olması her bayramların olmazsa olmazlarındandır. Fakat çalışan bayanları da düşünerek temizliğin daha kolay ve pratik olması için bazı çözüm yollarına ihtiyaç vardır. Bayram temizliğinde her yerin tertemiz olması, adeta temizlikten parlaması için bazı püf noktalarını bilmek yeterli olacaktır. Bunun için biraz programlı olmak ve temizliği kendi içinde kategorilere ayırmak günlerce uğraşılacak bayram temizliğinin neredeyse bir günde bitirilmesini sağlar.
Adım adım bayram temizliği
1- Temizliğe başlamadan önce gerekli ekipmanlar hazırlanmalı ve yapılacak tüm işler sıraya koyulmalıdır.
2- Halılarınızın yıkanması gerekiyorsa temizliğe başlamadan evvel yıkatmaya verin.
3- İşe ilk önce çok fazla kullanılmayan misafir odanızdan başlayabilirsiniz.
a- Önce tül ve perdelerinizi makineye atın ve camları silin.
b- Hemen arkasından dolap vb. kapalı alanları nemli bir bezle içlerini boşaltıp silin ve yerleştirin.
c- Koltuklarınızın silinmesi gerekiyorsa koltukları silin. Fazla kirli değilse nemli bir bezle tozunu alın.
d- Son olarak yerleri elektrik süpürgesi ile süpürün ve yüzey temizleyiciyle silin.
4- Misafir odasının temizliği bittikten sonra yatak odanızın camlarını ve perdeleri halledip, dolabınızı topladıktan sonra yerleri silip süpürebilirsiniz.
5- Diğer odalara da aynı işlemleri sırasıyla uygulayın.
6- Mutfak daha uğraştırıcı olduğu için en sona mutfağı bırakın. İnanın evin her yeri temizlendikten sonra mutfak gözünüzde büyümeyecek.
a- Mutfak temizliğinde önce yine camlardan başlayın. Tabi camları silmeden önce perdelerinizi makineye atmayı unutmayın.
b- Mutfak dolaplarında ve tezgahta biriken kirlerden yağ çözücü temizlik ürünleriyle çabucak kurtulabilirsiniz.
7- Son olarak ise banyo ve tuvaleti detaylı olarak temizleyin.
8- Tüm temizlik bittikten sonra halılarınızı serin ve mis gibi temizlik kokusunun eşliğinde kendinize bir kahve hazırlayarak keyfini çıkarın.
Bayram temizliğinin püf noktaları
1- Temizliğe başlamadan önce mutlaka dağınıklıkların toplanması gerekir.
2- Zamandan tasarruf etmek için işleri sıraya koymak gerekir.
3- Daha etkili temizlik yapmak için ne kadar yorucu olsa da cam silme işini önce yapın.
4- Cam silerken camların her zamankinden daha fazla parlaması için silme suyuna tuz karıştırılması uzun süre silinmemiş ve aşırı kirli camların çok daha kolay temizlenmesini sağlar.
Pratik bayram temizliğinde bilinmesi gerekenler
1- Doğru püf noktaları ile temizliğe başlandığında hiçte büyütülecek bir iş olmayan bayram temizliği için, temizliği kolaylaştıran deterjanlar büyük ölçüde temizliğin zamanını kısaltmaktadır.
2- Camları silinen odayı elektrikli süpürge ile süpürdükten sonra yerlerin kokulu bir deterjanla silinmesi, odanın uzun süre temiz kalmasını sağlar.
3- Ayrı yeten bayram temizliği öncesinde tüm halıların temizliğinin yapılması için halı yıkamaya verilmesi gerekir.
Ayrıca bakınız;
bayram temizliği, kapsamlı ev temizliği, adım adım bayram temizliği, pratik bayram temizliğinde bilinmesi gerekenler, ev temizliği, ev temizliği nasıl yapılır, temizlik nasıl yapılır, temizlik, detaylı ev temizliği, genel temizlik