Duvar Küfü Temizliği – Duvardaki küf nasıl temizlenir?
Duvar Küfü Temizliği – Sadece dekoratif yönden değil insan sağlığı yönünden de çok fazla zararlı olan küf, duvar ve tavan izolasyonu eksikliğinden olur.
Duvar Küfü Temizliği – Genel olarak nem oranı bakımından yüksek coğrafi bölgelerde ortaya çıkan küf problemi en çok evimizde ve işyerimizde karşılaştığımız bir durumdur. Ayrıca duvardaki küf lekeleri görüntüsünün yanı sıra kokusuyla da son derece rahatsız edicidir. Estetik olarak duvarlarda görüntü kirliliğine sebep olmasının yanında, temizliği yapılmaması durumunda özellikle solunum yolu ve eklem yeri gibi bölgelerde sağlık yönünden çok zararlıdır. Bu yüzden, duvar küfü oluşumunu en aza indirmek ve engellemek adına doğru yöntemlerle müdahale etmek gerekir.
Duvarda Küf Oluşumunun Sebepleri;
1- Genelde nemli yerlerde oluşan ve hızlı bir biçimde çoğalan duvar küfleri mantar çeşidi arasında yer almaktadır.
2- Duvarlardaki küf lekeleri de nemlenmeden ötürü oluşmaktadır.
3- Duvarlardaki nemlenme problemleri zamanla duvar çatlakları veya tesisatta çıkan sorunlardan ötürü, meydana gelen sızıntılardan oluşmaktadır.
4- Ayrıca havadaki nem oranı küflenme oluşumunun başlıca sebeplerindendir.
5- İzolasyon sorunu bulunan duvarlarda havadaki nem soğur ve sıvı hale gelir.
6- Duvardaki küfler ağır ağır ürerler ve vaktinde müdahale edilmezlerse insan sağlığını tehlikeye sokacak boyuta ulaşırlar.
Duvar Küfü Nasıl temizlenir?
1- Zamanla duvarlarda oluşan küfler duvar boyasının yanı sıra duvarlara da zarar verir. Bu yüzden duvar küfleri yayılmadan önce müdahale edilip temizlenmelidir.
2- Temiz bir kuru bez yardımıyla noktalar halinde ve yoğun olmayan duvar küflerini rahatlıkla silebilirsiniz. Arkasından çamaşır suyuyla ıslatılmış bir bezle küf olan bölgeleri silerek tekrar küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.
3- Yoğun olan küfler duvarlarda kötü kokuya neden olurlar ve değişik renklere sahiptirler. Bu yoğunluktaki küfler duvarlarda oldukça kalın tabaka oluşumuna neden olurlar.
4- Bu yoğunluktaki küfleri temizlemek için bir sprey şişesine çamaşır suyu koyun ve küflü olan bölgeye sıkarak bezle temizleyin. Bu uygulamayı yaparken fazla zaman kaybetmeyin ve işiniz bittiğinde ortamı güzel bir şekilde havalandırın.
Duvar Küfü Temizliğinin Alternatifleri;
1- Yukarıda açıklaması yapılan çamaşır suyu temizliğini aynı şekilde sirke ile uygulayabilirsiniz. Küflü bölgeleri güzel bir şekilde fırça yardımıyla temizleyip sonrasında sirkeyle ıslatılmış olan bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz.
2- Etkili ve basit yöntemlerden bir diğeriyse duvar küfü temizleme işlemini cam sil ile yapmaktır. Hazır olarak aldığınız cam silin yarısını boşaltıp diğer yarısına çamaşır suyu ekleyin, tıpkı yukarıdaki gibi küflü bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın.
3- Çay ağacı yağı da bir diğer yöntemdir. İki bardak su ile iki çay kaşığı çay ağacı yağını karıştırın ve boş olan bir sprey şişesine doldurun. Duvardaki küflü bölgeye sıkın ve kurumaya bırakın.
4- Bir başka yöntemse greyfurt tohumu özüdür. İki bardak suyun içerisine 15-20 damla greyfurt tohumu özü damlatın ve boş sprey şişesine koyup çalkalayın. Küflü bölgeye sıkın ve kuruyana kadar bekleyin.
İlgili sayfalarımızı da ziyaret edin;
duvar küfü temizliği, duvardaki küf nasıl temizlenir, küf problemi, duvar küfü oluşumu, duvarlardaki küf lekeleri, küflenme, izolasyon sorunu, duvar küfleri, duvar küfü temizleme işlemi, duvar boyası, küf oluşumu, duvar ve tavan küfleri, duvardaki rutubet lekesi nasıl çıkar, küflü duvar nasıl temizlenir, küf giderme