Duşakabin temizliği - Duşakabin temizliğinin püf noktaları nelerdir?
Duşakabin temizliği - Duşakabinler devamlı kullanılan ve sedimantasyon (tortulaşma)'nın çok yoğun olduğu yerlerdir ve düzenli olarak temizlenmelidirler.
Duşakabin temizliği -
Duşakabinler sürekli kullanıldıklarından dolayı cam ve plastik bağlantı noktalarında küflenmelere ve sararmalara neden olur. Bunların sebebi ise iyi temizlenmemiş olan sabun ve şampuan artıklarıdır. Aynı zamanda camlarda da su ve kireç lekeleri oluşur.
[caption id="attachment_7263" align="aligncenter" width="1200"]
duşakabin camı temizliği[/caption]
Duşakabin Ve Duşakabin Camı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
1- Kir birikmesini önlemek istiyorsanız duşakabininizi sık sık temizlemelisiniz.
2- Banyo sonrasında camın üstündeki biriken suları bir bez yardımıyla bekletmeden hemen temizlerseniz hem camlardaki leke oluşumunu engellemiş olursunuz hemde camlarda hijyen sağlamış olursunuz.
3- Banyodan çıkmadan önce silmiş olduğunuz duşakabin camını açık bırakırsanız hem daha çabuk kurur hemde leke oluşumunu engellemiş olursunuz.
4- Duşakabininizi temizlerken tuz ruhu gibi ağır kimyasallar kullanmamalısınız. Tuz ruhu gibi zehirleyici etkisi olan kimyasallar, insan bedeninde ciddi zararlara yol açar ve banyo yüzeyindeki fayans ve derzleri eritir.
[caption id="attachment_7266" align="aligncenter" width="1200"]
duşakabin temizliğinin püf noktaları[/caption]
Deterjanla Duşakabin Temizliği
1- Çeşitli deterjanlar ve kireç sökücüler aynı zamanda banyo yüzeyleri için özel üretilmiş krem ve sıvılar duşakabin temizliği için kullanılan yardımcı ürünlerdir.
2- İnce uçlu bir fırça ya da diş fırçası yardımıyla cam ile çerçevenin bağlantı yerlerinde oluşmuş olan kirleri temizleyebilirsiniz.
[caption id="attachment_7264" align="aligncenter" width="1200"]
duşakabin[/caption]
DoğalMalzemelerle Duşakabin Temizliği
1- Evde birçok yüzeyde kullanılabilen sirkeyi duşakabin temizliğinde de kullanabilirsiniz.
2- Bu iş için işe yarayan en faydalı yöntem saf sirke (beyaz sirke) ve karbonat karışımıdır. Bu karışımı sünger yardımıyla cama sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra su döküp süngerle ovalayarak durulayın ve iyice kurulayın.
3- Duşakabin camının temizliğinde bir diğer yöntemde
yağmur kaydırıcı spreylerdir. Bu uygulamayı yaparken camın kuru olmasına dikkat edilmelidir. Sirke ve karbonat karışımı ile temizlediğiniz camı güzelce kuruladıktan sonra spreyi sıkabilirsiniz. Daha sonra mikrofiber bez veya kağıt havuyla güzelce silmelisiniz.
[caption id="attachment_7265" align="aligncenter" width="1200"]
duşakabin temizliği[/caption]
Not: Sağlığınız açısından zararsız olsa bile ne tür malzeme kullanırsanız kullanın, mutlaka uygulandıkları bölgeden iyice temizlenmesi gereklidir. Çünkü kalıntılar temizlemiş olduğunuz bölgelere zarar verebilir.
Ayrıca bakınız;
Fayans temizliği
Duvar kağıdı temizliği
Küf temizliği
Duvar küfü temizliği
Banyodaki küf temizliği
Plastik boya temizliği
Yere damlayan boya temizliği
duşakabin temizliği, duşakabin camı, doğal malzemelerle duşakabin temizliği, deterjanla duşakabin temizliği, duşakabin camı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler, duşakabin, duşakabin nasıl temizlenir, duşakabin temizliğinin püf noktaları, cam duşakabin nasıl temizlenir