2020 Ev Dekorasyonunda Minimalizmin Yeri

50 metrekarelik eve nasıl sığarım diyorsanız Minimalizm tam da aradığınız adrestir. Minimalizm ev stilinde temel özellik nesneleri ve ihtiyaçları en aza indirgemektir. Kalabalıklardan sıkılmış ve ferah bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız minimalist bir karakter sergileyebilir ve bu tarz bir ev dizaynı yapabilirsiniz. Burada sizlere minimalizmin ne olduğunu ve nasıl düzenlemeniz gerektiği konularında faydalı bilgiler sunmaya çalışacağız.

2020 Ev Dekorasyonunda Minimalizmin Yeri – Geçmişten günümüze evin dekorasyonu insan psikolojisinde önemli yer tutar, sizin de bazen evde çalışırken veya dinlenirken bıkkınlık hissedip bir sebep bulamayanlardan mısınız?Alışkanlıkların dışına çıkmadan hayatın koşuşturmasına kendini kaptıran bizler, fark etmeksizin hayatın karmaşasından kurtulmak isterken evdeki karmaşaya dalıyoruz; evi toplamak ve temizlemek saatlerimizi alabiliyor ve bunun büyük çoğunluğu neyi nereye yerleştireceğim sorusu ile zamanımızı alıp götürüyor. Günün karmaşasından kurtulup evimize sığındığımız anda ferahlamak her birey için önemlidir. İşte tam bu noktada bıkkınlıklar’ınıza çare olabilmek için amacımız minimalizm akımı ile sizleri tanıştırmak.

Sadelik ve rahatlık sunan 2020’nin en trend minimalist dekorasyon önerilerini sizlerle paylaşmak evde dağınıklığa son veren ve ruhunuzu ferahlatan fikirlerimiz var. Minimalist bir ev için öncelikle Ruhu dinlendiren küçük detaylar ile başlayabiliriz. Bunaldığınız anlarda kendimizi bir köşeye atmak, kitap okumak bazense sadece düşünmek bize iyi gelir. Köşenin gökyüzünü görmesi ve yağmuru seyredebileceğiniz yeterli ışık alan bir Pencere köşesi olması ruhunuzu dinlendirir. Köşemiz salona dâhil olacağı içingenel olarak duvarlarda açık renkler olan gri ve ya pastel tonları tercih edilebilir. Bu tercihin ana sebebi de açık renklerin yalın ve tarafsız enerjisi salonunuzu daha aydınlık ve ferah bir görünüme olanak sağlamasıdır. Koltuk, tablolar ve kitaplık için daha sıcak tonların seçimi aynı zamanda odada canlılık hissi yaratır. Tabi ki yaşam hissine güç veren bitkiler ile renklendirmeyi unutmamak lazım. Minimalist bir yatak odası her zaman ilgi odağıdır.

Minimalist bir yatak odası için aşırı büyük, şaşalı ve kaba mobilyalardan kaçınmak önemlidir. Sağlıklı bir uyku için dinlendirici bir dekorasyon yani boşluk önemli bir detaydır. Beyaz tonlarının ağırlıklı olması daha ferahlatıcı etki verecektir. Sade bir yatak ve parlak beyaz bir gardırop detayların bej, rose ve mermer desen ile kombine edilmesi önemlidir. Böylece karmaşık ve gözü yoran, insanın içini daraltan bir dekorasyon yerine ferah, sade ve göz alan kusursuz bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. Her ne kadar beyazın kiri belli ettiği ve temizlemenin zor olduğu düşünülse de günümüzde leke tutmayan kumaşlar ve silinebilir duvar kağıtları sayesinde içiniz rahatlamış ve bu sorunlar da ortadan kalkmış olacaktır.

Salonumuz bizim için çok önemlidir en değerli misafirlerimizi orada ağırlarız. Minimalizimin sade ve şık dekorasyonları salona adapte etmek için kibar, ince hatlara sahip ve bir birini tamamlayan geometrik kalıplara sahip mobilyaları tercih etmek doğru olacaktır. Açık renklerin hakim olduğu duvarlar; yalın, modern mobilyalar Bunun için geniş ve gerektiği kadar eşyanız olması yeterlidir.Sade ve konforlu bir salonda bizler de zihinsel olarak rahatlıyor, yaşam alanlarımız kendimizin daha rahat kullanacağı şekilde rahatlatmış oluyoruz. Öncelikle mümkün olduğu kadar az eşya olması ve işlevselliği kapsamlı olması önemli detaydır. Göz yoran yıllardır bir köşede duran eşyaları ve tüketim çılgınlığı ile alınmış fazla kıyafetleri evinizde tut mamanızı tavsiye ederiz.Evinizde az ve gerekli eşyalarınızı bulundurmanız yaşam alanınıza hem sadelik katar hem de onları koordine etmenizi kolaylaştırır.

İç dekorasyonda renkleri birbirini tamamlayacak şekilde kullanmak yatıştırıcı bir his sağlar. Basit tasarım sıkıcı değildir aksine daha sofistike ve rahat bir atmosfer sunar. Gerçekten ‘evde’ gibi hissetmek istediğinizde, ihtiyacınız olan bu sadelik her daim sakinleşmenizi ve nefes almanıza yardımcı olur. Mimimalizm ile tanıştığınız andan itibaren Hayat daha kolay kendi evinizde sadeliği hissedip karmaşadan çıkıp daha huzurlu hale geliyor. Minimalizmden tamda beklediğimiz bu.

Aşağıdaki sayfalarımızı da ziyaret ederek minimalizm ve ev dekorasyonları konularında farklı bilgiler ve görsellerimizi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ BAŞLIKLAR: 2020 minimalizm ev dizaynları, minimalist mimari tasarımlar, minimalizm 2020 ev düzenlemeleri, minimalizm nedir ev dekorasyonlarında,

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir