Hizmetlerimiz

İnşaat

Proje + İnşaat
14
500 1 M2
  • Ekonomik inşaat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya

Tadilat

Eski Ev Yenileme
5
250 1 M2
  • Ekonomik tadilat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya
Videoyu oynat
ONLİNE ZİYARETÇİ
duvar-kağıdı-neyle-silinir4

İÇİNDEKİLER

Duvar Kağıdı Neyle Silinir?

Duvar kağıdı neyle ve nasıl silinir burada inceleyin! Bu makalemizde Duvar kağıdı temizliğinin öneminden tutun, kullanılan doğal malzemelere kadar her şey var. Duvar kağıdı temizliğinde dikkat edilecek hususlar hakkındaki geniş ve kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz!

Duvar Kağıdı Neyle Silinir? Evin rengini, parlaklığını ve hatta boyutunu duvarları gösterir. Ev yaşamının arka planını oluşturan duvarını en tarz şekilde yansıtma yöntemi de duvar kağıtlarıdır. Bu yüzden duvar kağıdı seçimine ve temizliğine özen göstermek gerekir. Ev hanımlarının araştırdığı konulardan olan duvar kağıdı silimi son derece önemlidir. Duvar kağıdı nasıl silinmeli konusu, evinin duvarlarının bu malzemeyle kaplı olanların bilmek istediği konudur.

Duvar kağıdınız ister mono renk, ister geometrik ya da doğal desenli nasıl olursa olsun hiç fark etmez uzun ömürlülüğü için temizliğine dikkat edilmelidir. Eğer sizde duvar kağıdınızın uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını istiyorsanız, temizliğini öğrenmeniz gerekir. Şayet gerekli özeni göstermez ve bakımını sağlayamazsanız, zamanla karardığını ve renginin solduğunu fark edersiniz. Bunun olmaması için yazımızın devamında duvar kağıdı nasıl silimi ve temizlik sırasında nelere dikkat edilmelidir gelin hep beraber inceleyelim.

Duvar Kağıdı Temizliğinin Önemi

Genel olarak evin tek duvarında ya da daha fazla duvarında bulunan duvar kağıtları eve ayrı bir hava katar. Bu duvar kağıtlarının uzun yıllar kullanışlı olması için temizliğine ve bakımına özen gösterilmelidir. Belirli periyotlar halinde tozu alınarak düzenli aralıklarla temizliği yapılmalıdır. Şayet duvar kağıdının bakımına önem verilmezse duvar kağıtları zamanla kararır. Sonrasında kullanılmaz hale gelir.

Temizleme işleminde öncelikle kullanılan yöntem duvar kağıdının elektrikli süpürge yardımı ile süpürülmesidir. Bu yöntem ilk başta herkesin aklına yatmasa da etkili sonuçlar elde edilmiştir. Süpürme işlemine yukarıdan başlanılmalıdır. Bu işlem tozların aşağı indirilmesi bakımından önemlidir. Böylece aşağı tarafta toplanan tozların temizliği kolaylaşır. Önemli bir diğer konuda örümcek ağıdır. Duvarınızda örümcek ağı oluşmuşsa, duvar kağıdına zarar vermemesi için fırça ya da bez yardımıyla alınmalıdır.

duvar-kagidi-neyle-silinir2
duvar-kagidi-neyle-silinir2

Duvar Kağıdı Silimi

Duvar kağıdında oluşan lekeleri yok etmek için evde bulunan malzemeleri kullanılabilirsiniz. Örneğin; duvar kağıdına sıçrayan yağ lekelerini gidermek için su ve karbonat karışımını duvara uygulayabilirsin. Yaklaşık 10 dakika beklemenin ardından bez yardımıyla silebilirsin. Arap sabunu ve su kullanarak da yağ lekelerini çıkarabilirsin. Bunun yanı sıra duvar kağıdının rengi solduysa, suyun içine atılan karbonat sayesinde duvar kağıdının rengini açabilirsin.

Duvar kağıdına uygulanan karışımın sünger yardımıyla ve duvara sert darbeler uygulamadan yapılması gerekir. Duvar kağıdında bulunan lekeler sizi zorluyor ve uyguladığınız yöntemler işe yaramıyorsa, bu kağıt için üretilen özel spreyler kullanabilirsiniz.

NOT: Spreyi duvar kağıdına uyguladıktan sonra dikey hareketler şeklinde silmelisiniz. Silme şlemini yatay şekilde yaparsanız leke geniş alanlara yayılır. Yine silme işlemini dairesel şekilde gerçekleştirirseniz, duvar kağıdında lekeler kalabilir. Duvar kağıdının daha da temiz olmasını istiyorsanız, duru suyla tekrar silmelisiniz.

Duvar Kağıdı Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duvar kağıdını silerken hassas olmak duvar kağıdının yıpranmaması açısından önemlidir. Duvar silerken sert darbeler uygulayabilirsiniz. Fakat duvar kağıdı temizliği nazikçe yapılmalıdır. Kağıt tabanlı malzemeden yapıldığından dolayı yoğun kimyasal içeren temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Ancak kullanmak zorunda kalınırsa, kimyasal maddenin su ile seyreltilmesi gerekir. Unutmayın! ağır kimyasallar içeren temizlik malzemeleriyle yapılan temizlik, dekorasyonuna zarar verir.  

Temizleme işleminde yumuşak bez ya da sünger kullanımına özen gösterilmelidir. Kağıt tabanlı malzemeden üretilen duvar kağıtları çok hassas olduğu için yıpranma olasılığı yüksektir. Bu yüzden temizliği yaparken yumuşak bez veya bir süngerle ilk başta duvar kağıdının fazla göz önünde olmayan bir köşesini temizleyerek deneme yapabilirsin. Kağıdın yapısının bozulup bozulmadığı kurumasını bekledikten sonra inceleyebilirsin. Temizleme işlemi bittikten sonra kuruması için camlar açık kalmalıdır.

Duvar kağıdı temizliği çok sık yapılmamalı. Fakat yine de her mevsim geçişinde temizlenmelidir. Çok zaman geçirilen alanlarda ise temizliğinin yapılması ihmal edilmemelidir. Özellikle mutfaklarda pişen yemeğin kokusu duvar kağıdına kolayca siner. Bu yüzden temizliğine önem vermen gerekir. Bu alanların temizliği daha sık yapılmalıdır.

NOT: Temizliği tümüyle tamamladığında herhangi başka bir işlem uygulamadan önce duvarın tümüyle kurumuş olduğuna emin ol.

Duvar Kağıdı Temizliğinde Kullanılan Doğal Malzemeler

Duvar kağıdı temizliğinde genellikle önerilen temizlik yöntemi ılık suyla bulaşık deterjanı ya da arap sabunu kullanmaktır. Örneğin; ılık su dolu kovaya az miktar bulaşık deterjanı veya arap sabunu ekleyerek köpürtebilirsin. Aynı şekilde ılık su dolu bir kovaya az miktarda sirke, borax ekleyerek de kendi doğal temizleyicini oluşturabilirsin. Ardından nemli bezle silerek durulanır. Ayrıca duvar kağıdına parlaklık kazandırmak için ise ılık su dolu bir kaba sirke ekleyerek doğal temizleyici yapılabilir.

Aşağıdaki sayfalarımızı da mutlaka ziyaret ediniz;

İLGİLİ BAŞLIKLAR: duvar kağıdı nasıl silinir,doğal duvar kağıdı temizliği,duvar kağıdı neyle temizlenir,duvar kağıdı en kolay nasıl silinir,duvar kağıdı silme püf noktaları,

🤞 Bültenimize Abone Olun!

Güncellemelerden, fiyatlardan ve projelerimizden anında haberdar olun. İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Butonlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir