Taşyünü Mantolama – Isı yalıtım oranı yüksek olduğu için tercih edilir.
Taşyünü mantolama – Yapıların dış cephelerinde sıvalı mantolama sistemlerinde uygulanmak amacıyla yüksek yoğunlukta üretilmiş levhadır.
Taşyünü Mantolama – Taş yünü bazalt taşının eritilerek elyaf haline getirilmesine denir. Mantolama ise iç ve dış cephelere ısı, ses yalıtım amacıyla uygulanan inşaat sistemleridir. Kaya yünü ile yapılan mantolama, ince sıva sistemli uygulamalar içerisinde en üst kalite seviyesini belirler.
Isı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği maksadıyla dış cephelerde sıva altında kullanılır. Tercih edilen en iyi mantolama sistemidir. Tercih edilmesinin nedeni ise yanmaz olması ve ısı yalıtım oranının yüksek olmasıdır.
Özellikleri:
1- Mantolama % 60 ve % 70 ısı yalıtım sağlayabilmektedir.
2- Sadece Isı Yalıtım Sağlamak ile kalmaz Büyük Ölçüde Ses Yalıtımı Sağlar.
3- Mantolama ise iç ve dış cephelere ısı, ses yalıtım amacıyla uygulanan inşaat sistemleridir.
4- Taşyünü ile yapılan mantolama, ince sıva sistemli uygulamalar içerisinde en üst kalite seviyesini belirler.
5- Mantolama sistemlerinin uzun yıllar kalıcı olabilmesi için bütün elemanlarının birbiriyle en üst seviyede uyuma sahip olması gerekir.
6- Isı yalıtımı kadar ses yalıtımı uygulamalarında da mükemmel sonuçlar veren Kayayünü, gerek yaşam konforunu yükselten gerekse enerji tasarrufu sağlayan bir unsur olarak hem kullanıcıların bilinçlenmesi hem de yönetmeliklerin yükseltilmesi ile yaygınlaşmıştır.
7- Yangına olan direnci ile yangına karşı yapılarınızı güçlü kılmakla birlikte pek çok çeşitte sunulmaktadır.
8- Teras çatılar için bitümlü taş yünü ile bina dış cephe ve ara bölme duvarlarında kullanılan, alçı plaka kaplanmış “Kalibel” üretilmektedir. Ayrıca gemi sanayisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
9- İnşaat ve tesisat işlerinde ısı ve ses yalıtımı amaçlı olarak kullanılabilen yüksek dayanım sıcaklığı dolayısıyla yangın durdurucu olarak da kullanılmaktadır. Isı, ses, yangın yalıtımı vasfını taşıyan yegane malzemedir.
10- Kayayünü üretim fikri geçen yüzyılın başında Hawaii’de başlamıştır. Hem yündeki taşın kuvvetini hem de ısı yalıtım özelliklerini bütenleştiren ayrıcalıklı, tabii bir üründür.
Taş Yünü Panellerin Kullanım Alanları
Taş yünü metal paneller çeşitli kalınlık ve ölçülerde üretilebilmektedir. Renk ve desen seçenekleriyle sunulan paneller montaj sonrası bitirme işlemi gerektirmeden kullanıma hazırdır. Her türlü mimari detaya uygun montajı mümkün olan paneller;
1- İç mekanların bölünmesinde
2- Dış mekanlarda bağımsız birimler oluşturmada
3- Yanıcı parlayıcı maddelerin depolandığı yerlerde
4- Ses ve ısı yalıtımı, özellikle de yangın güvendiği sağlamak amacıyla kullanılabilecek en iyi malzemeden biridir.
5- Estetik görünüm, kolaylık, hız zamandan ve işçilikten tasarruf sağlamaktadır.
Uygulama Şekli:
1- Dış doğramaları kasaları ve denizlikleri takılmış cepheye kaba inşaat durumunda uygulamaya başlanır.
2- Uygulamanın alt başlangıcı olarak alüminyum su basman profili özel plastik kamalar yardımı ile terazisinde ve ipinde monte edilir.
3- Düzgün yüzeyler için kaya yünü yalıtım levhasının arkasına mala ile özel yapıştırma harcı sürülür.
4- Düzgün olmayan yüzeylerde ise levhanın kenarları 3-4 cm lik çizgi halinde ve ortasına 3 nokta halinde özel yapıştırma harcı sürülür.
5- Harçlanmış levhalar yanyana ve aşağıdan yukarıya, en alt su basman profiline sıralanır.
6- Mastar yardımı ile ipinde ve düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde yapılır.
7- Yüzeye 6 mm-8 mm kalınlığında özel taraklı mala ile hafif agregalı donatılı sıva uygulanır.
8- Sıva yaş iken üzerine cam elyafından yapılmış bir file giydirilir.
9- Filesi giydirilmiş özel donatılı sıvanın üzerine astar sürülerek son kat tekstürlü dekoratif kaplama yapılır.
taşyünü mantolama, kayayünü, kayayünü mantolama, taşyünü mantolama uygulama, taşyünü mantolama malzemesi, taşyünü mantolama fiyatı, taşyünü mantolama nedir, taşyünü nedir, taşyünü mantolama dezavantajları, taşyünü levha fiyatları