Merhaba. Yeni bir Dekordelisi projem ile daha birlikteyiz. Projemin ismi mutfak ve Odayı Birleştiriyorum. Bu çalışmamda standart ölçülerden küçük olan mutfağı bitişiğindeki küçük oda ile birleştireceğim. Şu an ki mutfağı oda yaparak yemek yeme alanı olarak dizayn edip, eski mutfağı ise tesisatlarıyla birlikte odaya taşıyacağım. Kısacası oda ile mutfağı birleştirerek ikisini yer değiştireceğim.

Yapım aşamalarımız (Güncel)

Mutfak ve Odayı Birleştiriyorum

Yazması ve okuması her ne kadar kolay olsa da, bunu başarılı ve kaliteli bir şekilde uygulamak ve tamamlamak ciddi anlamda profesyonellik gerektiriyor. Hani Nil Amstrong Ay’a ilk ayak bastığında benim için küçük, insanlık için büyük bir adım dediği gibi 🙂 Benim için kolay, bilmeyenler için oldukça zor bir iş 🙂 Şimdi bu zamana kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapacağız kısa kısa anlatmaya çalışacağım. Mutfak ve odayı birleştiriyorum. Haydi başlayalım.

Mutfak ve Odayı Birleştirmek İçin Bu Zamana Kadar Neler Yaptım

Öncelikle tüm kırım yıkım ve hafriyat işlerimi tamamladım. Üstteki linkten eski halini izleyebilirsiniz.

Mutfak kapısı koridordan açılıyordu. Kapıyı iptal ederek kapının bulunduğu duvarı tamamen yıktım. Koridoru biraz daha büyütmek amacıyla eski mutfak duvarının yerine yeni duvarı 50 cm içeriden örerek mutfak kapısını yan odadan verdim.

Yan oda ile mutfak arasındaki duvarı tamamen yıktım. Yine oda ile büyük balkon arasındaki duvarı da yıkarak biraz daha oda içine doğru yeni duvarı örerek yapacağım mutfak dolabına uygun hale getirdim.

Mutfak dolabını L şeklinde yapacağım. Eviyenin tam merkezine sürgülü bir küçük pencere yapacağım. Mutfak dolapları lake olup şık ve modern bir tasarımda olacak. Tezgah ise Çimstone olacak.

Zeminleryerden ısıtma sistemi. Bu yüzden zemin fayanslarını kırdıktan sonra komple mastarlı terazili şap atarak granit döşemeye uygun hale getirdim.

Tavanlara asma tavan yaparak led ve spotlarla aydınlatacağım. Tavan yüksekliğimiz standart ölçülerden çok daha alçak olduğu için fazla dekor veremeyeceğim.

Tüm elektrik ve su tesisat işlerimi eksiksiz tamamladım. Televizyon, internet ve tüm düğme ve prizler.

Mutfağa ait olan büyük bir balkonumuz var. Bu balkonun yeni oda tarafında bulunan köşeye ocağı koyacağız. Balkona çıkış kapısını yine oda tarafından yaptım. Balkonu boydan cam balkon ile kapatarak kullanışlı bir yaşam alanı haline getireceğim. Eski şömineyide kırdım. Balkon zeminlerine granit döşeyeceğim. Duvardan 80 cm yukarı çıkacak şekilde granitle çevireceğim.

Tüm mutfak ve balkon alanına tavan duvar olmak üzere alçı sıva yaparak işverenimizin istediği renklerde boyayacağım.

Mutfak ve Odayı Birleştiriyorum isimli bu projemin yapım aşamalarını sizlerle paylaştım. Son halini yine YouTube kanaımda izleyebilirsiniz. Tüm projelerimden anlık haberdar olmak için kanalıma abone olmanızı rica ediyorum.

Daha fazla bilgi için 7/24 iletişim numaralarımı arayabilir ve profesyonel destek alabilirsiniz. Şimdi ara: 0850 495 05 52 – 0534 874 69 46

Bu videomun da şimdilik sonuna geldim. Bir başka projeme ait videomda buluşmak dileğiyle diyorum. Hoşçakalın. Saygılar sunuyorum.