DEKORDELİSİ, KALİTENİN ADRESİ... DEKORASYON BİZİM İŞİMİZ.
Sakaryada 420 m2 lüks villa projemiz
Sakaryada 420 m2 lüks villa projemiz

Sakarya 420 m2 Ultralüks Villa Revizyon Projemiz

Konum Sakarya
Proje Alanı 420 m²
Süreç 150 İş Günü
Müşteri Fırat Bey

Proje Özeti

Sakarya’da yer alan 420 m² genişliğindeki villanın baştan aşağı yeniden tasarlanarak hayata geçirildiği bu prestijli projede, anahtar teslim iç ve dış mimari uygulamalar gerçekleştirdik. Mevcut yapının kaba kırım ve hafriyat işlemlerinden başlanarak, alan kullanımı maksimize edilmiş; Amerikan mutfak geçişleri, teras katı bar alanı ve giriş katta oluşturulan özel hamam konseptiyle lüks ve fonksiyonellik bir araya getirilmiştir.

“Muhteşem yaşam alanları yaratıyor ve yaşatıyoruz. Hizmetlerimize tüm hızımızla devam ediyoruz. Daha şık, daha kaliteli, daha modern yaşam alanları için Dekordelisi.”

Villanın tüm altyapısı günümüz teknolojilerine uygun olarak sıfırdan çekildi. Güvenlik ve kamera sistemleri için zayıf akım altyapısı hazırlanırken, ısıtma için 60 kW Viessmann tam yoğuşmalı kazan sistemi ve Rehau sulu yerden ısıtma entegre edildi. Dış mekanda ise Dalmaçyalı mantolama, dekoratif taş ve lambri ahşap kaplamalarla binaya hem estetik hem de yüksek yalıtım değeri kazandırıldı.

Detaylı Teknik Uygulamalar

🏗️ Altyapı, Kırım ve Söküm İşleri

  • Yapılı tüm fayans, parke, seramik kaplamalar ile mutfak/banyo sabit mobilyaları ve merdiven kaplamaları söküldü.
  • Mutfak ile salon arasındaki duvar tamamen yıkılarak açık konsept yaşam alanı oluşturuldu.
  • Tüm katlardaki veranda/balkon PVC doğramaları ve duvarları ile merdiven boşluğu duvarları kırılarak alanlar birleştirildi.
  • Uygulama süresince periyodik moloz atımı ve şantiye temizliği düzenli olarak sağlandı.

⚡ Elektrik, Aydınlatma ve Akıllı Sistemler

  • Tüm priz, anahtar ve tesisat hatları VİKO ürünler, HES kablo ve SIEMENS sigorta panosu (kaçak akım röleli) kullanılarak TSE standartlarında yenilendi.
  • CATA marka kayar led, kanallı led ve slim spot ile salon/mutfak asma tavan aydınlatmaları yapıldı.
  • Merdivenlere sensörlü (adımla yanan) led sistemi ve ada/bar tezgahı üzeri sarkıt aydınlatmalar entegre edildi.
  • Kamera sistemi için borulama yapıldı; AİDİO 2K 700 marka 3 adet görüntülü diyafon altyapısı hazırlandı.

💧 Mekanik, Tesisat ve Isıtma

  • Tüm eski tesisatlar iptal edilerek; sıcak, soğuk ve pis su tesisatları sıva altı olarak baştan döşendi ve basınç testleri yapıldı.
  • Viessmann Vitodens 200-W 60 kW tam yoğuşmalı kazan sistemi boyler, genleşme tankı ve sirkülasyon pompalarıyla kuruldu.
  • Tüm zeminlerde ve 3. kat terasında REHAU marka PE-X boru ile modülasyonlu, oda termostatlı sulu yerden ısıtma uygulandı.
  • Dış mekanda çatı, seramik ve elektrik işlemleri tamamlanmış özel camlı alüminyum makine/depo odası inşa edildi.

🛁 Lüks Banyo ve Islak Hacimler

  • Giriş kata mermer kurna, özel oturmalık ve Osmanlı tipi musluk tesisatıyla donatılmış Hamam Konsepti uygulandı.
  • 2. kat banyosunda çamaşır ve kurutma makinesine özel boy dolabı yapıldı; 3. kat banyosu bölünerek ebeveyn banyosu ve ortak WC’ye dönüştürüldü.
  • Weber çift kat su izolasyonu üzeri BİEN 60×120 granit kaplama, metal clip-in tavan ve gömme led aydınlatmalar yapıldı.
  • VİTRA çanak lavabolar, asma klozetler, Lake/MDFLAM dolaplar ve temperli cam duşakabinler monte edildi.

🪵 Mutfak, Kapı ve Zemin Kaplamaları

  • Amerikan mutfak sisteminde, tavan boyu lake kapaklı, Çimstone tezgahlı ve TEKA evyeli lüks ada mutfak inşa edildi.
  • Tüm zeminler makine şapı ile tesviye edilip BİEN marka granit ve 12’lik lake süpürgeliklerle kaplandı.
  • Kale marka 14 kilitli çelik giriş kapısı ve anahtarsız kilit sistemine sahip yeni nesil lake iç kapılar uygulandı.
  • İç merdivenlere 4 cm masif kayın basamak, MDFLAM rıht, sensörlü aydınlatma ve füme cam korkuluk sistemi yapıldı.

🪟 Dış Cephe, PVC ve Dekoratif Çözümler

  • Winsa Panorama HS76 sistem Argon gazlı, Metalik Antrasit sürgü kapılar ve üstten açılır menfez pencereleri uygulandı.
  • Balkonlarda 10+10 mm lamine temperli füme cam korkuluklar ve su/hava sızdırmaz cam balkon sistemleri oluşturuldu.
  • 3. kat terasa betonarme üzeri Çimstone bar tezgahı, gizli ledli raflar, evye ve buzdolabı barındıran tam donanımlı mutfak/barbekü alanı yapıldı.
  • Salona lineer gömme elektrikli şömine, TV akustik paneli; hol ve yatak odalarına ise dekoratif ahşap çıtalama uygulandı.
  • Dış cephede Filli Boya 5 cm Dalmaçyalı mantolama, lambri ahşap ve taş kaplama, bina çevresinde ise tam drenaj sistemi tamamlandı.

Uygulanan Ana Hizmetler

Komple Kırım ve Söküm İşleri
Yerden Isıtma & Kazan Sistemleri
Sıfırdan Elektrik & Akıllı Altyapı
Hamam Konseptli Lüks Banyo
Ada Mutfak & Bar Alanı
PVC, Isıcam & Kış Bahçesi
Ahşap Giydirme & Dekorasyon
Mantolama & Dış Cephe Yenileme

Bu Projeyi Beğendiniz mi?

Hayalinizdeki yaşam alanını birlikte yaratalım. Uzman ekibimizle ücretsiz keşif avantajından yararlanın ve projenizi gerçeğe dönüştürün.

Benzer Bir Proje İçin Teklif Al

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Web sitemizdeki deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu web sitesinde gezinerek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.