ev-boyama-ipuçları1

Ev Boyama İpuçları

Bu yıla damgasını vurmuş Ev boyama ipuçlarını burada inceleyin! Bu makalemizde Boya badana yapmanın püf noktalarından tutun, doğru fırça ve rulo seçimine kadar her şey var. Ev boyama teknikleriyle pürüzsüz boya badananın nasıl yapılması gerektiği konusu hakkında geniş ve kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz!

Ev Boyama İpuçları Yeni eve taşınmak ya da yaşam alanlarını yenilemek amacıyla duvarların ve eşyaların öncekinden daha temiz ve güzel görünmesi için boya badana yapılır. Eskimiş kapı ve pencerelerin yanı sıra deforme olarak biçimsizleşen duvarlar ve mobilyalar, evlerde en sık boyanan bölümlerdir. Çoğu kişi bu bölümleri kendisi boyamak istediği için evimi nasıl boyarım ve boya öncesi evi nasıl hazırlarım diye merak eder. Evinin rengini değiştirmek için kendin kolları sıvayabilirsin.

2022 güncel boya badana (malzeme + işçilik) fiyatları için bakınız; Boya Badana Fiyatları

Fakat ev boyama işleminin göründüğü kadar kolay olduğu söylenemez. Boyama işlemi sırasında inceliklere dikkat edilmeli ve uygulama titizlikle yapılmalıdır. Evinizi boyatın ya da kendiniz boyamaya kalkın fark etmez, bunu yapacak olanların boya işlemi konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olması gerekir. Boya badana yapmanın püf noktaları hakkında bilgisi olanlar için evde boya yapmak kolaydır. Kolay ev boyama yöntemlerini inceleyerek sende etkili sonuçlar elde edebilirsin. Boya işleminin kusursuz olmasını sağlayarak evinin hayal ettiğin görünüme kavuşması için;

ev-boyama-ipuçları2
  • Boya işleminden önce duvarın kolay boyanması için eski boya ve kağıt kalıntıları çıkartımalıdır.
  • Yüzey zımparalanmalıdır.
  • Çatlaklar macun ile doldurulmalıdır.
  • Duvarların birleşim yerleri küçük fırçalarla uygulanmalıdır.
  • Boyanın ve duvarın durumuna göre iki, üç kat boya işlemi tekrarlanmalıdır.

Evinde uygulayacağın boya türünü seçtikten sonra nasıl uygulayacağın konusunda bilgiler edin. Boyayı doğru şekilde uygulamazsan aksilikler yaşayabilirsin. Yanlış uygulamadan ötürü duvarda boyanın uygun görünümde olmamasına neden olabilirsin. Bu yüzden öncelikle teknik detayları iyi öğrenmelisin. Uygulama konusunda ev boyama örnekleri, iyi bir model oluşturacaktır. Evinin özelliklerine ve tarzına en yakın örnekleri inceleyip, uygun olanını hayata geçirebilirsin. Böylece hayal ettiğin dekorasyon stilini evine taşıyabilirsin. Evini kendi emeğinle yenilemenin tadı bambaşkadır. Yalnız teknik bilgi ve deneyim eksikliğinden ötürü yaşanması muhtemel sorunlar çıkabilir. Profesyonel destek alarak, bunun önüne geçebilirsin.

ev-boyama-ipuçları3

Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları

Her boya her malzemede kullanılmaz. Malzemeye özel boya seçip ardından renk kartelasına göre seçim yapın. Duvar boyama dışında kapı, pencere ve tavanı boyayacaksanız, boya seçimini ona göre yapın. Ev boyama için renk seçiminin yanı sıra, içeriğine bakın. Doğal, sentetik yoksa silikonlu boya mı uygulamak istersiniz? En doğrusu hangisi ve nasıl uygulanır bunu mutlaka iyi şekilde araştırın.

Boya Badana Nasıl Yapılmalı

İşini kolaylaştırmak adına boya badanadan önce evini boşaltmalısın. Eşyalarına göre plan yapmalısın. Resim çerçeveleri, ayna ve duvarlardaki aksesuarları indirmelisin. Güvenli bir yere kaldırmalısın. Tül ya da stor perdelerini boya sıçramaması için kaldırmalısın. Eşyalarını bir araya toplayıp, üstlerini brandayla ya da boya koruyucu örtüyle örtmelisin. Geri kalan boş zemini; boya damlaması, zeminin kirlenmesi ve leke oluşmasını önlemek adına aynı şekilde zemin koruma brandasıyla kaplamalısın.

Boyaya başlamadan önce, zaman kazanmak ve temiz iş çıkarmak için pencere pervazlarını ve süpürgelikleri dikkatlice maskeleme bandı ile çevirmelisin. Duvar boyama işlemi bittikten iki üç saat sonra koruma amaçlı çekilen bantları sökmeli, ince bantları çıkarmalı ve o bölgeleri de ince fırça ile boyamalısın.

ev-boyama-ipuçları4

Duvar Boyarken Nelere Dikkat Edilmeli

Duvarların temiz olması boyama işlemi için önemlidir. Duvarları boyaya hazırlamak için, önce duvardaki çivi ve vidaları sökün. Tüm küçük delikleri ve ince çatlakları dolgu malzemesi ile kapatın. Boyaya başlamadan önce zemine naylon branda serin. Damlatmadan boya yapmak istiyorsan fırça ya da rulonun etrafına birkaç kat bant sarabilirsin. Bu sayede gerek eline gerekse zemine boyanın damlamasını önleyebilirsin.

Boyama uygulamasında yapman gereken ilk işlem astar atmaktır. Astar, boyala duvar arasında tampon görevi görür. Su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Duvar boyarken yaşanan sıkıntılardan bir diğeri, boyaların iz bırakmasıdır. Tek seferde fazla boya uygulamamak, fırça ile duvara dikey ve düz bir çizgi çekmek ve bunu yaymak duvarlarda iz kalmasını önler.

Mobilya Boyarken Dikkat Edilecekler

Mobilyayı boyamadan önce, boya yapılacak alanı temizleyin. Hijyenik şekilde boya yapmadan önce zeminive eşyaları koruyun. Zemine naylon branda serin. Eşyaların üzerini kapatın. Boya işleminden sonra, rulo ve fırçanızı hemen yıkayın. Yağlı boya kalıntıları için tiner, su bazlı boyaların kalıntıları içinse su ve deterjan kullanın.

ev-boyama-ipuçları5

Kapı ve Pencere Nasıl Boyanmalı

Kapıyı boyamadan önce kapının türüne ve üzerinde vernik olup olmadığına dikkat etmelisin. Vernikli kapı boyama işleminde öncelikle yüzeydeki verniği zımpara yardımıyla temizlemelisin. Bunun en önemli sebebi boyanın vernik üstünde kalıcı olmasını sağlamaktır. Aynı zamanda, pencere ve kapı üstünde bulunan çatlakları onarmalısın. Eski tip oda kapılarını yenileme işlemi için rulo, fırça ya da basınç tabancası kullanabilirsin.

Amerikan kapı olarak bilinen panel kapı boyama teknikleri sayesinde hijyenik bir şekilde boyama işlemi yapabilirsin. Öncelikle kapı kollarının ve aksesuarların üstünü kapatmalısın. Sonra kabarmış bölümler varsa törpülemelisin. Ardından birkaç kat boya uygulamalısın. Ahşap kapı pencere boyama işleminde ise, astar kullanmalısın. Koyu renkli kapılarda astar kullanarak, açık renkli boya uygulayabilirsin.

Uygulamadaki En Önemli Detay

Boya badana uygulamasındaki en önemli detay, fırça ve rulo kullanımıdır. Boyama işleminde rahat bir uygulama yapmak istiyorsan, rulo ve fırçaya fazla boya alıp sağa sola damlatmak istemiyorsan, mutlaka boya eleği kullanmalısın. Boya eleği boya kovasına daldırılıp, rulo ve fırça elek üzerinde gezdirilerek istenilen miktarda boya alınması sağlanır. Ruloyu elek üstünde gezdirip hafifçe kova üstünde silkeleyin. Kalan fazla boyayı rulo üstünden kovaya aktarın.

ev-boyama-ipuçları6

Dalgalnma olmaması için boyanın son taramasını, mutlaka yukarıdan aşağıya doğru hep aynı yönde yapın. Kenar bantlarını çektikten sonra yukarıdan aşağıya doğru duvarı boyayın. Fırçayı boyaya çok batırmayın. Batırdıktan sonra mutlaka silkeleyin ve fazla boyayı fırçadan atın. Bantları kaldırdıktan sonra ince fırçayla yine aynı yönde uygulama yaparak boyama işlemin tamamlayın.

Doğru Fırça ve Rulo Seçimi

Tavan, duvar, kapı ve pencerelerin boyanması için değişik tipte fırça ve rulolar kullanın. Rulo seçimini yüzeye ve boyanın cinsine göre yapın. Son kat boya uygulamasıyla istediğin verimi alabilmen için rulo seçimi önemli olduğunu unutmayın. Siyah kıllı fırçayı sentetik boyalar için, beyaz kıllı fırçayı su bazlı boyalar için dizayn edin. Macun ve saten alçı konseptindeki düz yüzeylerde boya cinsine bakmaksızın saten rulo, sıvalı ve dekoratif boyalı yüzeylerde plastik boya rulosu tercih edin. Rulo ve fırçanızı yüzey büyüklüğüne göre seçin. Alan küçüldükçe daha küçük fırça ve rulo, alan genişledikçe paralel olarak daha büyük fırça ve rulo seçimi yapın. Tavan duvar bileşim noktalarını, ince uçlu kestirme fırçasııyla boyayın. Kapı ve pencereler için küçük ve ince fırçaları kullanın.

Aşağıdaki sayfalarımızı da mutlaka ziyaret ediniz;

DEKORDELİSİ olarak bizler sahip olduğumuz deneyim ile size en iyi şekilde hizmet vermekteyiz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Profesyonel ve tecrübeli ekibimiz ile sizlerde istediğiniz dekorasyona sahip evi oluşturabilirsiniz!

İLGİLİ BAŞLIKLAR: boya,bantla duvar boyama teknikleri,badana,ev boyama yöntemi,boya badana yapmanın püf noktaları,dekorasyon stili,pürüzsüz boya nasıl yapılır,ev boyama teknikleri,boya nasıl yapılır,tavan boyası,

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir