Eski duvar kağıtları nasıl yenilenir burada inceleyin! Bu makalemizde Duvar kağıdı yenilemesinden tutun, Yıpranmış duvar kağıtlarının sökülmesine kadar her şey var. Eski duvar kağıtlarının yenilenmesi hakkındaki geniş ve kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz!

Eski Duvar Kağıtları Nasıl Yenilenir Duvar kağıdının tarihi, 1509 yılına kadar uzanıyor. O günden bugüne tüm dünyada her kesim tarafından iç cephe duvarlarını süslemek amacıyla kullanılıyor. Duvar kağıdının kağıttan meydana gelen yapısı küçük darbelerle yırtılıp, zedelenebilir. Uzun süre kullanılan duvar kağıdı, güneşin etkisiyle rengini yavaş yavaş kaybedebilir. Tamiri mümkün olmayan kağıt kaplama, bu gibi durumlarda yenilenmeli ya da değiştirilmeli. Evinizi karanlık ve eski gösteren ya da artık göz zevkinize hitap etmeyen duvar kağıtlarını, değiştirme vakti gelmiş demektir. Modern bir görünüm için değişiklik iyi gelir!

eski-duvar-kağıtları-nasıl-yenilenir2

Duvar Kağıdı Yenilemesi

Uygulaması kadar sökülmesi de zor olan duvar kağıtları, gelişen teknoloji sayesinde yenilikçi zarafetiyle dikkat çekiyor. Yaşam alanlarına farklı bir soluk getiriyor. Peki duvarlarımızı ne zaman yenilemeliyiz? Dekorasyonun önemli bir parçası olan duvarlarınıza şık ve zarif görünüm vermeye hazır mısınız? Hazırsanız gelin birlikte detaylara göz atalım. Ne dersiniz?

Kapalı ortamların yüzde 45-50 arasında nem miktarının olması idealdir. Duvar kağıdında nemin fazla olması küf mantarları ve ev akarlarının üreme ihtimalini artırır. Bu durum insan sağlığını olumsuz etkiler. Evinizde rutubet probleminiz varsa ve duvar kağıtlarınız bundan etkileniyorsa, nemin kaynağını çözün. Sonrasında duvar kağıdınızı yenileyin.

Duvar Kağıdı Avantajları

Duvar kağıdı, iç mekanların duvarlarını kaplamak ve dekore etmek üzere kullanılan bir iç dekorasyon malzemesidir. Birçok avantaja sahiptir.

  • Uygulaması kolay, kullanım ömrü uzundur.
  • Ekonomiktir.
  • Renk ve desen çeşitliliği boldur.
  • Uygulanan mekanlara şıklık katar.
  • Hijyeniktir kir, leke ve bakteri barındırmaz.
  • Küf ve nem oluşturmaz.
  • Isı ve ses yalıtımına katkı sağlar.
  • Temizlemesi, yenilemesi ve silmesi kolaydır.
  • Renkleri solmaz her alanda rahatça uygulanır.
eski-duvar-kağıtları-nasıl-yenilenir3

Duvar Kağıdını Sökmeden Yenilemek

Evinin duvarlarını severek kaplattın. Duvar kağıdı kaplaman son zamanlarda çekici gelmiyor. Zamanla aşınan yapısından dolayı, ömrü bitmiş “beni yenile” diyor. Yenilemek için aklına hemen duvar boyası, duvar kaplaması yada yine duvar kağıdı kaplamak geliyor. Ama bu alternatiflerin her biri için sizi yorucu bir hazırlık aşaması bekliyor. Mevcut uygulamayı sökmekte buna dahil.. Peki duvar kağıdını sökmeden yenilemek mümkün olur mu? Merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Duvar Kağıdı Boyamak

Duvar kağıtları, zamana yenik düşerek hızlı bir şekilde eskir ve canlı görünümünü kaybeder. Kağıt kaplama kullandığın odan epey güneş almaktaysa, rengini güneşe teslim edip yıpranabilmekte. Kağıt kaplamayı yenilemek, zahmetli bir iş olabilmekte. Ürünü yapıştırırken kullanılan yapışkanın yüzeyden çıkarılması oldukça zordur. Bu yüzden ürünü sökmeden yenilemenin yollarını ararız.

Duvar kağıdının üstüne boya yaparak, yüzeyin eskimiş ve kötü görüntüsünden hızlı bir şekilde kurtulabilirsin. Mekanınızı yenileyebilirsin. Boya yapmadan önce astar uygulaması yapman gerekli olabilmekte. Kağıt kaplama zamanla yerinden kalkarsa; boya bunu engellemez. Daha kötü görünmesine sebep olur.

eski-duvar-kağıtları-nasıl-yenilenir4

Duvar Kağıdı Üstüne Duvar Kağıdı

Eskimiş duvar kağıdını sökmeden üstüne tekrar yapışkan sürüp işlemi tekrar edebilirsin. Kağıt kaplamayı sökerken iki kat yapışkanı sökeceğin için duvarına ciddi hasar verebilirsin. Vereceğiniz hasarın maliyetine değen bir uygulama olup olmayacağına sen karar verebilirsin.

Nasıl Sökülür

Duvar kağıdı sökme işlemi, kaplama işlemine göre daha zahmetlidir. Deterjan karıştırılan bir suyla yüzeyi ıslatıp, kaldırma işlemine başlayabilirsin. Duvar kağıdı iki kat malzemeden oluşur ve ana malzemeyi duvardan kaldırırken duvarını zarar verebilirsin. Üstüne yeni bir uygulama yapmadan önce mutlaka sıva ya da astarla düzeltilmelidir.

Duvar Kağıdı Yenilemek

Sökmeden Yenilemek

Duvar kağıdını sökmeden yenilemek istiyorsan, üstüne tekrar kağıt kaplamak ya da duvar boyasıyla boyamak yerine %100 pamuk duvar boyalarını tercih edebilirsin. Pamık boyaları, hiçbir kimyasal, kanserojen ya da alerjik madde içermez. Bu durumu çocuklarınla beraber keyifli bir etkinliğe dönüştürebilirsin.

eski-duvar-kağıtları-nasıl-yenilenir5

Duvar Kağıdını Söktüysen

Kağıt kaplamayı söktüysen ve yüzeyde oluşan bozuklukları düzeltip zaman kaybetmek istemiyorsan, Ventrawall ürünlerini hiçbir ön hazırlık yapmadan bozulan yüzeye uygulayabilirsin. Astar, sıva gibi zaman alan işlemler gerektirmez.

Pamuk Duvar Kaplama Yöntemi

Sadece sağlıklı bir yenilik değil, %60 ses yalıtımı ve %80 ısı yalıtımı sağlayan %100 pamuk duvar boyalarıyla, hem iç mekan yalıtımınızı yenilemiş, hem de dekorasyon anlamında zengin bir tasarıma sahip olabilirsin. Unutmayın! Duvar kağıdın epey eski ve tutkalı kendini bırakmaya başlamışsa, pamuk duvar kaplama yöntemi %100 sonuç vermemekte. Bu yüzden bir ön hazırlık yapmanız daha faydalı olur.

Duvar Kağıdın Yıpranmışsa

Eğer duvar kağıdınız yerinden kalkmış ve gerçekten yıpranmışsa, Ventrawall yüzeye tutunarak bu görüntüyü yok eder. Tamir edilebilen yapısıyla kağıt kaplamanın yarattığı tahribatı kolayca onarabilirsin.

Aşağıdaki sayfalarımızı da mutlaka ziyaret ediniz;

DEKORDELİSİ olarak bizler sahip olduğumuz deneyim ile size en iyi şekilde hizmet vermekteyiz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Profesyonel ve tecrübeli ekibimiz ile sizlerde istediğiniz dekorasyona sahip evi oluşturabilirsiniz!

İLGİLİ BAŞLIKLAR: eski duvar kağıdı yenileme,duvar kağıdı,sökmeden duvar kağıdı yenileme,duvar kağıdı nasıl sökülür, kağıt kaplama,duvar kağıdı avantajları,duvar kağıdı yenileme,evde duvar kağıdı değiştirme,pamuk duvar kaplama yöntemi,duvar kağıdı üstüne duvar kağıdı,duvar kağıdı boyama,