Hizmetlerimiz

İnşaat

Proje + İnşaat
14
500 1 M2
  • Ekonomik inşaat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya

Tadilat

Eski Ev Yenileme
5
250 1 M2
  • Ekonomik tadilat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya
Videoyu oynat
ONLİNE ZİYARETÇİ

İÇİNDEKİLER

2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları

Bu makalemde sizlere 2024 yılı alçı sıva malzeme ve işçilik fiyatlarını, nasıl hesaplandıklarını detayları ile birlikte açıklayacağım. Sonrasında sizlerde kendi fiyat hesaplamanızı kolaylıkla yapabileceksiniz.

2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları – Başlamadan önce kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum. Eski alçı ustalarından olduğum için şimdi yapılan alçı işçiliklerini asla beğenmiyorum. Biz eskiden tuğla üzerine kaba alçı dediğimiz şimdilerde kartonpiyer alçısı deniliyor çabuk donan alçılarla sıvalar yapardık. Mastarlı ve terazili olmak zorundaydı. Tek katta parlamalıydı. Biraz geç kalsan, biraz hata yapsan yaptığını oradan kazımak zorundaydın. Yani hatasız ve profesyonel yapmak zorundaydık her zaman.  Bitince elimize poşet sarar duvarları parlatıp ayna gibi yapardık. İşverenimiz ustamız duvarın karşısına geçerdi saçını tarardı ayna gibi olmazsa başımız dertteydi. Ciddi anlamda saç taranmazsa ayna gibi o iş teslim edilemezdi. Maket bıçağın ucu mastardan geçerse biz paramızı alamazdık. Alçıya süt katardık, tuz katardık biz. Sönmüş kireç tortusuyla karıştırırdık. Kurutur sonrada limon sularıyla limon tuzlarıyla geciktirme ayarları yapardık. Şimdi donmayan, ustalık gerektirmeyen bir sürü alçı çeşidi çıkmış. Oyna babam oyna. Düz duvara sür babam sür. Öyle alçıyı benim 90 yaşındaki ebemde çeker. Alçı ustası olmak malayı duvara sürtmek değildir. Maalesef günümüzde sıyırma alçı çekenler usta olmuş. Adı usta işte. Yerden başlayıp kafa boyu alçıyı duvara sıyırıp süren çıkmış hava atıyor. Biz ustalar bu rezilliklere gülüyoruz. Neyse, herkese saygımız sonsuz. Onlar alçı malasıyla oynamayı ustalık göredursunlar biz konumuz olan 2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatlarına geri dönelim ?

2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları nedir, markaları nelerdir, işçilik m2 birim fiyat listeleri ve hangi işleri kapsadıklarını sırasıyla işleyelim şimdi. Sonrasında ise alçı nasıl yapılır, doğru işçilik teknikleri ve pürüzsüz yüzeylerin nasıl oluşturulması gerektiğini sizlere en doğru ve işin ehlinden direkt ipuçları ile devam edeceğim.

Alçı sıva işlerini iki kalemde ele alacağım.

1-) Makineli alçı sıva

2-) El alçısı yani çelik mala alçı sıva

Her ikisinde de farklı malzemeler ve işçilikler uygulanır. Dolayısıyla malzeme sarfiyatları, malzeme çeşitleri ve uygulanışları arasındaki farklılıklar yüzünden fiyatları da değişmektedir. İlk olarak makineli alçı sıvadan başlayalım.

Adından da anlaşılacağı gibi makine ile çekilen alçı sıva türüdür. Malzemesi ise makinede kullanılabilmesi için üretilen özel sıva alçılarıdır. Alçı makinede karılır, püskürtme sistemi ile yüzeylere uygulanır. Teknik şartnamesine göre birkaç uygulama şekli vardır. Üzerine saten alçı sıva yaptırmak veya yaptırmamak tamamen işverenin isteğine bağlıdır. İnce işçiliklerde saten alçı genellikle uygulanır. Fakat büyük şantiye bazlı inşaatlarda veya Toki binalarında saten alçı genellikle uygulanmaz.

Saten alçının çekilmediği, sadece kaba alçı olarak makineli alçı sıvanın m2 birim fiyatı sadece işçilik; ortalama 90 TL dir. Bu işçilikte beton astarı uygulaması, köşebentlerin takılması, file bantlarının çekilmesi dahildir. Sadece saten alçı çekilmez. Mastarlı ve anoludur. Kaba alçı parlatılır veya süngerlenir, boyaya hazır hale getirilir. Malzeme ve işçilik birlikte olursa m2 birim fiyatı 150 TL dir. Malzeme fiyatı olarak m2 başına 60 TL hesaplayabilirsiniz. Elbette burada yüzeylerin durumu, duvarların düzlüğü, kalıbın hatalı veya hatasız oluşu, yüzeylerin temizliği gibi etkenler alçı sarfiyatını ve işçilik fiyatlarını değiştirebilir.

Saten alçısı dahil makineli alçı sıva fiyatı ise işçilik olarak 100 TL dir. ise 170 TL dir. Malzemesine 70 TL ayırabilirsiniz.

Toparlayacak olursak makineli alçı sıvanın m2 si saten alçı hariçse 150 TL, saten alçı dahilse 170 TL dir.

Gelelim çelik mala yani el alçı sıva fiyatlarına. Bu alçı sıva uygulama şekli makineli alçı sıvadan daha farklıdır. Adından da anlaşılacağı üzere tamamen el işçiliğidir, makine kullanılmaz.  Dolayısıyla daha uzun sürmekte ve zahmetlidir. Hangisi daha iyi diye sorarsanız eğer tek villalık veya konutluk küçük metraj işiniz varsa el alçısını tercih edin. Ama başta da söylediğim üzere işin ehilleriyle çalışın. O zaman el açısı daha sağlıklı ve problemsiz olur. El açısı malzeme + işçilik m2 birim fiyatı 2024 yılı için 185 TL dir. Bu fiyata saten alçı dahil değildir. Saten alçı dahil 2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları ise 195 TL dir.

Peki benim tuğla üzerine alçı sıva işim yok, alçıpan üzerine çekilecek dolayısıyla işçilik ve malzeme olarak çok daha az masrafım olmalı diye düşünebilirsiniz. Haklısınız. Alçıpan üstü alçı sıvanın malzeme + işçilik 2024 fiyatları ise 100 TL ile 110 TL arasındadır anahtar teslim. Ek yerlerlerinin derz bantlarının çekilmesi ve derz dolgu alçılarının çekilmesi. Sonrasında ise iki kat saten alçı çekilmesinin maliyeti m2 başına 100 TL ile 110 TL arasındadır.

Ben tavan ve duvarlara bir kat kara sıva yaptırdım, sadece sıyırma alçısı çektirmek istiyorum diyebilirsiniz. Bu alçı uygulamasında kaba, karışık ve saten olmak üzere 3 kat alçı çekilir. Mastar, ano kullanılmaz. Onunda m2 birim fiyatı anahtar teslim olarak 2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları 70 TL ile 80 TL arasındadır. Tüm yüzeyler boyaya uygun hale getirilir.

Alçı sıva işlerine zımpara ve astar boya işçilikleri dahil değildir. O aşama boya badana işleri ile alakalıdır, bu fiyatlara dahil değildir.

Günümüzde çok sayıda malzeme markaları ve çeşitleri mvcuttur. Bu ustanın kendi tercihidir genellikle. Elbette maliyetleri birbirinden daha farklıdır. Fakat çok fazla fiyat farkları yoktur. Kullanım kolaylıkları ve ustanın rahat uygulayabileceği şekilde olması önemlidir. Bu konuda belli alçı markaları vardır. İsim olarak vermek yanlış olur markalara saygımız sonsuz. Fiyat olarak makineli alçısının 35 kg lık 1 torbası 115 TL ile 120 TL arasında değişir. 1 torba yaklaşık 2 ile 3 m2 arasında yer yapar. Bu yüzeylerin durumuna göre değişir. El ile çekilen sıva alçısının 35 kg lık 1 torbası ise 85 TL ile 90 TL arasında değişir. Yüzeylerin durumuna göre 1 torbası yine makine alçısında olduğu gibi 2 ile 3 m2 arasında yer yapar. Saten alçının 25 kg lık 1 torbası ise 2024 Alçı Sıva Malzeme Fiyatları 90 TL ile 95 TL arasındadır. 1 torba saten alçı yaklaşık 40 m2 yer yapar. Buda yine yüzeyin durumuna göre değişebilir.

Vermiş olduğum bu fiyatlar ortalama rakamlardır. Fiyatları değiştiren birçok etken vardır. İşin uzaklığı, çalışma koşulları, yüzeylerin durumu, ödeme planları, sgk lar, yeme içme konaklama masrafları, işin detayları gibi bir çok sebep alçı sıva m2 birim fiyatlarını etkiler. Eğer tüm şartlar normal ve standartsa o zaman bu verdiğim 2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları üzerinden hesap yapabilir, bütçe ayarlamasına gidebilirsiniz.

2024 yılına ait alçı sıva malzeme ve işçilik m2 birim fiyatları hakkında faydalı olacağını düşündüğüm bilgileri sizlerle paylaştım. Güncel fiyat teklifi almak için iletişim numaramdan 7/24 arayabilirsiniz. Veya web sitem içerisinde çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Alçı sıva işleriniz için profesyonel ekip ve ekipmanlarımızla daima hizmetinizdeyiz.

2024 Alçı Sıva Malzeme ve İşçilik Fiyatları isimli detaylı açıklamalarda bulunduğum makalemin sonuna geldim. Şimdilik hoşçakalın. Saygılar sunuyorum.

🤞 Bültenimize Abone Olun!

Güncellemelerden, fiyatlardan ve projelerimizden anında haberdar olun. İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Butonlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir