Hizmetlerimiz

İnşaat

Proje + İnşaat
14
500 1 M2
  • Ekonomik inşaat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya

Tadilat

Eski Ev Yenileme
5
250 1 M2
  • Ekonomik tadilat
  • Popüler inşaat
  • Ultralüks inşaat
Kampanya
Videoyu oynat
ONLİNE ZİYARETÇİ
Mutfak-site-ön-görsel

İÇİNDEKİLER

2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar

Merhaba, Cüneyt usta ben. 2024 yılında mutfağını tamamen yenilemek isteyenler için maliyetler ve malzemeler hakkında oldukça detaylı bir video hazırladım. Sonuna kadar izlediğinizde sizde kendi mutfağınızı ne kadara baştan aşağı yenileyeceğinizin maliyetini hesaplayabileceksiniz. Hazırsanız başlayalım.

2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar – Geçen yıl hazırlamış olduğum mutfak tadilat videoma gelen yorumlardan ve telefonlardan dolayı, 2024 yılı içinde aynı konunun güncel halini  hazırlamayı uygun gördüm. Malum, fiyatlar hızla artıyor ve günden güne değişiyor. Hızına maalesef bizler bile yetişemiyoruz. Bugün aldığımız malzemeyi yarın aynı fiyata alamıyoruz. Elimizde olmadan ve üzülerek bunu da fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kalıyoruz.

2024 Yılı Mutfak Yenileme Çalışmamda Neler Yapacağız?

2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar – Hesaplamaya; 6 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde bir mutfağınızın olduğunu düşünerek  başlıyorum. Siz kendi mutfak ölçünüzü bu fiyat tabloma göre uyarlayabilirsiniz. Mutfağımızda yapacağımız değişiklikler şunlar olsun;

*Eskiye dair yapılmış ne varsa söküp atalım. Nedir bunlar; eski mutfak dolapları, zemin ve duvarlardaki fayanslar, eski su tesisatları, elektrik tesisatları, tavanlardaki eski kartonpiyerler, batarya ve eviyeniz gibi. Eskiden yapılı olan hiçbir şeyi bırakmayacağız.

*Öncelikle yeni mutfak tasarımımıza göre gereken elektrik ve su tesisat yer değişikliklerini yapacağız.

*Sonrasında sıva tamiratlarını yaparak tavanımıza led ve spot aydınlatmalı asma tavanımızı yapacağız.

*Onunda sonrasında tezgah arası fayanslarımız ve zemin granitlerimizi döşeyeceğiz.

*Tavan ve duvarlarımızı boyadıktan sonra elektrik aydınlatma elemanlarını ve düğme prizlerimizi takacağız.

*Tüm bu işlerimize başlarken almış olduğumuz dolap ölçülerini imalata soktuğumuzu farz ediyoruz. Bu işler bittiğinde imalathanelerde dolaplarımızın da imalatı bitmiş olacak. Dolaplarımızı da getirip montajlarını yapacağız. Sonra yerinde tezgah ölçüleri alınıp hemen iki günde onunda imalatını yapıp montaj yapacağız. Sonrada eviyesini ve mutfak bataryasını da monte edeceğiz. 2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar olur sorunuza adım adım cevap vermeye devam ediyoruz.

Markalar ve Malzemeler

Mutfağımızın ölçüleri 6×4 tü. Tek duvar dolap yaptığımızı düşünürsek 6 metre alt 6 metre de üst dolap ölçümüz oluyor yani toplamda 12 metre. Bunun içine çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi iki adet makine gireceğini hesaplarsak kalan dolap metrajımız 11 metredir. Dolaplarımızı lake kapak mdflam gövde olarak yaptığımızı farz edelim. 6 m Tezgah taşımız ise granit. Eviyemiz TEKA marka, bataryamız ise ARTEMA marka olsun. Dolaplarımızın ölçülerini ve markalarını not ettik ve devam ediyoruz. Şimdi sıra granitlere geldi.

6 m x 4 m ölçüsünde bir mutfağın zemin ölçüsü 24 m2 dir. Biz 1 m2 de fazla almalıyız fireler için. 60×120 ebat trend granitlerden aldık, yapıştırıcı, derz dolgu ve klipslerini de aldık. Tezgah arası fayanslarımızda mutfak ölçümüze göre 4 m2 dir. 60 cm en ve 6 m boy olarak hesaplıyoruz çıkan sonuç 3.6 dır biz onu 4 m diyelim. Fayans ve granitlerimizi de ÇANAKKALE marka aldık. Şimdi sıra geldi asma tavan ve boya badanaya.

Led ve spot aydınlatmalı bir asma tavan yapacağımızı farz ediyorum ben. 6 ya 4 bir tavanın metretül ölçüsü uzunlujların toplamıdır. Yani 6 + 6 + 4 + 4 =20 metre tüldür. Bunun elektrik tesisatı ve alçı sıvasını da hesabımıza katıyoruz.

En son ise kırım ve hafriyat atım işleri, ön görülemeyen küçük aksaklıklar için olabilecek harcamaları da kattığımızda genel toplama sağlama yapmaya başlayabiliriz.

2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar?

6 ya 4 bir mutfağımızın, yukarıda saymış olduğum tüm işleri anahtar teslim olarak malzeme + işçilik olarak komple yenilenmesinin maliyeti 200.000 TL ile 210.000 TL arasındadır.

Elbette sizler bu maliyeti, işçilik veya malzeme kalitelerini düşürüp arttırarak değiştirebilirsiniz. Dekorasyonun sonu yok. Balkonu mutfağa katabilirsiniz, kombinizi taşıtabilirsiniz, mutfak ve balkon arasına sürgülü kapı, mutfak kapısına yine ayrı bir sürgülü kapı sistemi yaptırabilirsiniz. Tek duvara değil de iki duvara birden L dolap yaptırabilirsiniz. Ben kafanızdaki maliyet hesaplamanıza yardımcı olabilmesi amacıyla böyle bir ortalama ölçü ile 2024 mutfak yenileme hesabı çıkardım size yardımcı olması amacıyla. Kendi ihtiyaç, zevk ve ölçülerinize göre eklemeler yapabilirsiniz.

2024 Yılı Mutfak Yenileme Maliyetim Ne Kadar hakkında hazırlamış olduğum bu kısa makalemin sonuna geldim. Daha fazla detay, görsel ve yapmış olduğum projeler için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. Keşif, tasarım ve maliyet hesabı hizmetimden faydalanmak için 7/24 iletişim numaramdan ulaşabilirsiniz. Kanalıma abone olarak videolar ve projelerimden anlık haberdar olabilirsiniz. Teşekkür ederim. Şimdilik hoşçakalın diyorum, saygılar sunuyorum.

🤞 Bültenimize Abone Olun!

Güncellemelerden, fiyatlardan ve projelerimizden anında haberdar olun. İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Butonlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir