Bu yıla damgasını vurmuş Zen köşesi için fikirleri burada inceleyin! Bu makalemizde Zen iç tasarımda takip edilecek adımlardan tutun, Zen felsefesi ve meditasyona kadar her şey var. Huzurlu bir yaşam olan Zen felsefesi hakkında geniş ve kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz! DEKORDELİSİ olarak bizler sahip olduğumuz deneyim ile size en iyi şekilde hizmet vermekteyiz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Profesyonel ve tecrübeli ekibimiz ile sizlerde istediğiniz dekorasyona sahip evi oluşturabilirsiniz!
Zen Köşesi İçin Fikirler – Zen dekorasyonunun kökeni, oryantal felsefeye dayanmaktadır. Zen’in kökleri, MÖ altıncı yüzyılda Buda’nın felsefesine dayanır. Ancak gerçek ifadesine 13. yüzyılda, Japonya’da, Japon kültürü üzerinde büyük bir etkiye sahip olarak ulaşır. Bu felsefe, iç huzur ve basit eylemler yoluyla uyum ve aydınlanma arayışına yöneliktir. Evi sığınağa dönüştürerek, endişelerin ve stresin unutulabileceği daha saf ve daha hoş bir ortam elde etmeye çalışılır. Zen stili ve sadeliği, dekorasyon ve mimari aracılığıyla uyum ve dengeye yöneliktir.
Zen İç Tasarımda Takip Edilecek Adımlar
Karakteristikleri: Gri veya krem olarak beyaz renk ve nötr renkleri vardır. Dekoratif elemanlarda veya belirli bir detayda hafif renk dokunuşları kullanılır.
Tercih edilen malzemeler: Doğal ahşap ve taş gibi pratik olarak sanayileşmemiş malzemelerdir. Ayrıca mutfak ve banyolarda seramik yerine taş tercih edilmektedir. Zeminler genellikle hafif ahşaptır.
Mobilyalar: Çok sade, düz çizgiler, doğal ahşap, alçak mobilyalar, davet düzeni ve uyumu sağlanır.
Zen Ortamlarındaki Işık: Bir yakınlık ve rahatlama atmosferi elde etmek için gizli aygıtlar kullanılarak dağıtılmalıdır.
Dekoratif Objeler: Ahşap, cam, bu alanlar için uygundur. Duvarlar tercihen boş olur ya da genel dekorasyona uygun bir tablo kullanılır.
Döşemelik Kumaşlar: İpek, pamuk, keten gibi doğal liflerden, tercihen rustik kumaşlardan yapılmalıdır.
Zen Tarzı Bir Ev Nasıl Döşenir?
Günümüzün yaşam tarzı giderek daha telaşlı ve stresli hale geliyor. Her zaman iş, aile taahhütleri arasında bir koşuşturmaca içindeyiz. Bu yüzden, evinizin yenilenebileceğiniz ve ertesi gün güç bulabileceğiniz, sakin ve hoş bir yer olması önemlidir. Ancak birçok evin sorunu, tam olarak modern yaşam tarzını yansıtmalarıdır.
Zaman içinde satın alınan birçok nesnenin yanı sıra mobilya, aksesuar ile dolup taşar. Ev çok dolduğunda kaotik ve boğucu bir etki yaratılır. Ayrıca her bir mobilya parçası karışımda kaybolduğu için olması gerektiği gibi değerlendirilmez. Öyleyse neden eski Japon Zen felsefesinden ilham almıyorsunuz?
Zen Ev Dekorasyonu
Zen’in mevcut yansıma ve meditasyon yaşayan bir felsefesi olduğu için tasarımı, basit ve rahatlatıcı alan oluşturabilmek amacıyla minimalisttir. Zen evi, sakinliği ve konsantrasyonu teşvik eden, huzur ve sükunet hissi veren uyumlu bir evdir. Japon stilinde temel bir unsur olan zeminle başlayalım. Fayans, mermer veya granit yok, sandal ağacı ve sedir gibi kokulu ağaçlar tercih ediliyor. Bambu, ayrıca tatami ile kaplı bir alan veya hasır dokuma pirinçten yapılmış geleneksel döşeme ile kaplıdır. Dinlenme köşesi oluşturmak için ideal yapılardır. Renklere gelince, zen ortamı için en uygun olanı nötr tonlardır.
Her rengin kendi anlamı olduğunu bilmek önemlidir. Örneğin kahverengi toprağı, beyaz bilgiyi, bej sakinliği simgelemektedir. Japon tarzı L’ dekoru, basit, anlaşılır bir tasarımla titizlikle karakterize edilmelidir. Tabii ki, ahşap en uygun malzemedir. Sürgülü bölümler, geçitleri kapatmak ya da yeni ortamları ayırmak için ideal ve etkileyici bir çözümdür. Süslemeler, zen bir köşede basit ve olması gereken birkaç parça ile sınırlıdır. Doğru atmosferi yeniden yaratmak için aydınlatma bile çok önemlidir. İdeal çözüm, zemin ve duvar lambalarıyla yumuşak aydınlatmayı seçmektir. Elbette zen evinin köşesinde bitkiler eksik olmamalıdır.
Zen Felsefesi Ve Meditasyon
Zen felsefesi, zihni değiştirmeye ve uyanışa ulaşmaya yol açan geçici bir deneyim olan satori’yi (gerçekliğin anlaşılmasını) hedefler. Gerçekliğin gerçek doğasına ve kozmosun kendisine odaklanır. Hayatı en iyi şekilde uygulamak için zihni özgürleştirmeyi amaçlar ve meditasyon bu düşünce okulunun temelidir. Mutluluk, farkındalık ve uzak durmayla elde edilir. Doğa ve evrenin özüyle doğrudan temas kurulur. Zen düşüncesini benimsemek, uyum ve huzurun hüküm sürdüğü atmosferlere kendinizi kaptırmak anlamına gelecektir.
Zen mobilya, meditasyonu ve daha genel olarak zihnin rahatlamasını teşvik etmeyi amaçlar. Bu nedenle doğal unsurların nesnelerle birleşerek maddede bile bir tür denge bulduğu ortamlar yaratmayı amaçlar. Burdaki fikir, iç barışa ve uyuma katkıda bulunabilecek ortama, bağlam yaratabilmektir. Başta ahşap olmak üzere doğal kökenli malzemeler, bitkiler ve su gibi birincil unsurlar kullanılır.
Zen Köşesi Dekorasyon Önerileri
Aşağıdaki sayfalarımızı da mutlaka ziyaret ediniz;
İLGİLİ BAŞLIKLAR: meditasyon,zen felsefesi,zen tarzı nasıl yapılır,zen banyo dekorasyonu,zen mutfak dekorasyonu,zen düşünce tarzı,zen uyumu,zen dekorasyon önerileri,zen stili ev dekorasyonu,zen stilinin incelikleri,zen tarzı nedir,