Dekordelisi Mimarlık olarak muhteşem projelere imzamızı atmaya devam ediyoruz. Bu farklı, modern ve yeni tavan dekorasyon çalışmamızı gururla sizlerle paylaşıyoruz. İncelerken büyük keyif alacağınızı düşünüyoruz.
Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamız – Ankara’da yeni bir iş yeri açan değerli müşterimiz Fikri beyin ofisinde farklı, modern ve çok görsel bir tavan dekorasyon çalışması yaptık. Günümüz mimari tasarımları, uygulamaları ve imalatları konusunda daima yenilikçi ve araştırmacı yapımızla daha bir çok dekorasyon uygulamalarında fark yaratmaya devam ediyoruz. Bu tavan dekorasyon çalışmamıza ait tüm detayları ve görselleri sayfamızda inceleyebilirsiniz. İşte yeni tavan dekorasyon çalışmamız ve detayları.
Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamız
Öncelikle ofisin tüm tavanına pürüzsüz ve mastarlı olarak alçı sıva uygulamamızı eksiksiz olarak tamamladık. Tüm tavan ve duvarların saten alçı uygulamalarını boya badanaya uygun hale getirdik. Yeni tavan dekorasyon çalışmalarımıza bu aşamadan sonra başladık. Stropiyer ve alçı kartonpiyer kullanarak çalışmalarımızı yürüttük. Ayrıca alçı kartonpiyer mi yoksa stropiyer mi sorunuza bu sayfamızda cevaplar bulabilirsiniz.dekorasyon çalışması yapacağımız tavan ve duvarların mutlaka düz ve pürüzsüz olması gerekmektedir. Aksi taktirde yüzeylerinde yapacağımız her türlü malzeme, imalat ve uygulamalarda eğri görünecek ve tüm uğraşları, zamanı ve masrafları boşa çıkaracaktır. Bu sebeplerden dolayı her kalem işimizi büyük bir titizlikle yaptık ve tamamladık. Sırayı bozup, acemice ve plansız yapılan tüm işler başarısızlık ile sonuçlanmaya mahkumdur. Bunun bilincinde olarak yeni tavan dekorasyon çalışmamızı yürüttük.
Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamızı Nasıl Yaptık
Tüm tavan ve duvarlara alçı sıva yaptıktan ve pürüzsüz bir hale getirdikten sonra tavanı iki ayrı mekâna böldük ve tasarımını yaptık. Makam masası üzerine ayrı bir tavan tasarımı, makam odası giriş kapısı üzerini ise farklı bir tavan tasarımı ile şekillendirmeye karar verdik. Böyleikle tavanı ikiye böldük. Makam masası üst tavanına alçı döküm kedi basamağı modelimizin iki dişini keserek, orijinal bir model şekline koyduk. Bu bölünmüş ilk tavan çevresini komple bu modelimizle dolaştık. Yapıştırma sistemi ile sabitledik. Bu aşamada tavan ve duvarların düz ve mastarlı olmasının önemini gözünüzde canlandırabilirsiniz. Tavan ve duvarlar eğri olursa, kartonpiyerin duvar ve tavan birleşim yerleri dalgalı görünür ve tüm görselliği bozarak işi kalitesizleştirir. Bunu başta bilerek, tüm alçı sıva hazırlıklarımızı ona göre zaten yaptık. Eğer yüksek bir tavanı asma tavan ile düşürecekseniz, mutlaka düz ve ağır dekorasyon malzemesi montaj yapacağınız bölgelerine fazla askı çubuğu atmaya dikkat edin. Esnemelere ve sarkmalara önlem almalısınız. İleride çatlamalara sebep olacak bozuk imalatların önüne geçmiş olursunuz.
Sonrasında ızgara stropiyer panellerimizi özel kesicimizle ölçüsünde kestik. Tavan ölçüsüne göre özel yaptığımız ızgara panellerimizin ölçüsü 200cm x 7cm x 15cm ebatlarında. Biz bu panellerimizi şaşırtmalı olması amacıyla bir ucunu 7 cm, diğer ucunun da 15 cm olacak şekilde keserek ayarladık. Ters ve düz olarak 20 cm ara ile sırayla yapıştırma sistemi ile sabitledik.Kenar boşluklarımızı dikkatle alçı ile doldurduk ve alttaki pürüzsüz yüzeye zarar vermeyerek boya badana da iz yapmamasını sağladık.
Bu aşamada önceden şerit led aydınlatma sistemimiz için elektrik tesisatımızı çekmiştik. Kedi basamağı alçı kartonpiyerimizin 10 cm altından lazerle ölçümüzü aldıktan sonra, stropiyer ledliğimizi tüm makam çevresine dolaştık. Led aydınlatmalarımızın montajını yaparak çalıştırdık. Led rengi olarak gün ışığını seçtik. Amber renkte olabilir. Fakat beyaz rengini tavsiye etmiyoruz. Çünkü tüm tavan ve duvarları beyaz renkte boyayacağımız için imalatın ve uygulamanın göze çarpmasını sağlamak istedik. Sizede bu ve buna benzer çalışmalarınızda aynı şeyi tavsiye ediyoruz. Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamıza makam masası arkasıyla devam ettik. 3 cm x 100 cm ebatlarında döküm stropiyerimizi hazırladık. Dünya haritası çizerek kesim yaptık. Arkasına montaj aparatımızı taktık ve duvar orta merkezimize sabitledik. Önceden hazırladığımız elektrik tesisatımıza led bağlantımızı yaptık gün ışığı renginde ve çalıştırdık. Bittiğinde çok değişik, görsel ve yakışır bir karar olduğunu tecrübe ettik. 🙂 Hepimizin çok hoşuna gitti. Bu çalışmayı kendi ofisimizde yapmaya bile karar verdik.
Makam masası ve ofis oda giriş kapı merkezinde alçı çıta duvar çerçevesi uyguladık. Bir çok yerde duvar çıta malzemesi olarak stropiyerin seçildiğini görüyoruz. Bu çok yanlış bir seçimdir. Çünkü stropiyer malzemesi kolay yıpranır, deforme olur ve darbelere çok dayanıksız malzeme cinsidir. Duvarlarda kullanıldığında en küçük bir çarpma ve darbede hasar görmekte ve tamiratı da zor yapılmaktadır. Bu sebeple biz her zaman duvar dekorasyon çalışmalarında alçı ve alçı ürünlerini tercih ediyoruz. Burada da alçı çıtayı kullandık.
Köşelerde farklı dönüşler ve kesitler kullandık. Yay ve osmanlı motiflerini uyguladık alçı çıtalarda. Çift çerçeve ve tek çerçeve tasarladık ve uyguladık. Gerektiğinde duvar yüzeylerini farklı renklerde yaptığımızda göze çarpan ve şık bir tasarım olarak belirmesini istedik. Duvar dekorasyonlarında daima kullanılan alçı çıta malzemesini sizlerinde sık olmamakla birlikte kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Günümüz modern mimarinin vazgeçilmezlerini sizlere ulaştırıyoruz.
Diğer tavana geçiyoruz. Farklı bir tavan yaratmak istedik ve kimsede olmayan farklı ve uyumlu bir stropiyer modeli seçtik. Tornozlu stropiyer modelimizi tüm kapı üst tavanına yapıştırdık.
Kapı girişinde göze çarpması amacıyla tam karşı bölümünde, köşe 60 cm dönüşüne 8cm x 12cm x 8cm düz stropiyer imalatımızı farklı ebatlarda keserek yapıştırma yöntemiyle sabitledik. 10 cm ara ile ve birbirlerinden 10’ar cm küçük ebatlarda büyükten küçüğe doğru 3 adet montaj işimizi yaptık. Tavana 80 70 ve 60 cm olacak şekilde, duvara ise 50 40 ve 30 cm olacak şekilde ölçülendirdik. Modern bir görüntü ortaya çıktı. Sonuç başarılıydı.
Şimdi sıra en farklı, yeni ve şık göbeği tasarlayıp, montajını yapmaya geldi. Yerde imalatı yapılmış olarak görenler ‘cıx, bu ne yaw, olmaz’ diyenlerin, yapıldıktan sonraki yüz ifadelerini hatırlıyorum şu an. 🙂 90 cm çapında ve 20 cm derinliğindeki yeni tasarım stropiyer göbeğimizi kapı üst tavan merkezine yapıştırdık. Önceden hazırladığımız led tesisatımızın bağlantısını yaptık ve gün ışığı renginde aydınlatamızı yaktık. Görsel bir şölen haline gelen Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamız muhteşem oldu.
Fikri beyin ofisinde yeni tavan dekorasyon çalışmamızı tam ve eksiksiz olarak tamamladık. Bittiğinde gerçekten çok şık bir proje ortaya çıktı. Hepimiz bu anlamda gururluyuz. Mutlu müşterilerimize ve başarılı çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Trend mimari projeler ve tasarımlar arasında bu Yeni Tavan Dekorasyon Çalışmamız kısa sürede yayılarak sıklıkla kullanılacağını şimdiden söyleyebiliriz. Daha görsel, daha kaliteli, daha ekonomik dekorasyonlar yaratmak için biz çok çalışıyoruz. Dekordelisi Mimarlık olarak bizlere her türlü projeleriniz için 7/24 ulaşabilirsiniz.
Bir başka çalışmamızda ve projemizde buluşmak dileği ile…
Bizden Fiyat Teklifi Alın, Kârlı Çıkın!
Hata: İletişim formu bulunamadı.
Şu sayfalarımızı da ziyaret ederek farklı dekorasyon hakkında bilgiler ve görsellere ulaşabilirsiniz.
İLGİLİ BAŞLIKLAR: yeni tavan projeleri, moda tavan dekorasyonları, yeni tavanlar, yeni tavan çalışmaları, farklı yeni tavan modelleri,