Bu makalemizde sizlere bina giriş sundurması nasıl yapılır onu anlatacağız. Detaylı bilgiler, görseller ve videolar eşliğinde bilgi ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşacağız. Bu yazımızı okuyup bitirdiğinizde hem güncel maliyetleri, hem yapım aşamalarını hemde hangi modelleri kendi sundurmanıza uygulayabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız.
Sundurma nasıl yapılır? Temelden çatıya, içten dışa bir sundurmanın nasıl yapılması gerektiği konusunda, elbette ki zevkler, ihtiyaç, tarz ve bütçenin durumu ön plana çıkıyor. Biz bu makalemizde sıklıkla yaptığımız ve herkes tarafından tercih edilip beğenilen cam kaplama sundurma uygulaması hakkında bilgiler vereceğiz. Bunu yaparkende kendi yapmış olduğumuz sundurmalardan örnek görseller ve imalatları sizlerle paylaşacağız. Haydi sundurma nasıl yapılır makalemize artık başlayalım.
Sundurma nedir: Yapı giriş kapı önüne, sıcak/soğuk hava girişinin, yağmur suyunun ve dış kirliliğin önlenmesi amacıyla kapatılan kapalı veya açık saçağa sundurma denilir.
Kurallar
- Bütçe planlaması.
- Bütçeye en uygun sundurma modelini belirleme.
- İhtiyaca, zevke ve yapılı projeye uyum.
- Kullanılacak malzemelerin kalitesi ve modelleri.
- İş sırasını belirleme.
- İşinin ehli ekip ve ekipmanların temini.
- Zamanlama.
- İmalat sürecini yönetme.
- Final.
Sundurma nasıl yapılır? Yukarıda saymış olduğumuz iş kriter ve kurallarına dikkat ederek işimize başlamalıyız. Düşünün, zevkinize veya bütçenize uygun olan sundurma, evinizin veya binanın modeline uygunmu? Kullanılacak olan profillerin kalınlık veya ölçüleri sağlamlık açısından tatmin edicimi? Sundurma zeminine kullanılacak fayanslar ile genel renkler uyum sağlayacakmı? Çatı kaplaması ne olacak? Şingle? Kiremit? Panel sac? Ondülin? Hangisi daha modern ve kaliteli duracak? Sundurma ters tavanı alçıpan mı olacak? Pvc mi? Ahşapmı? Yoksa boşmu kalacak? Direkler neyle kaplanacak? Kapısı nerede olacak? Camlar karolajlımı olsun yoksa düzmü olsun? Profiller ne renk olsun? Havalandırma olmasına gerek varmı? Spotmu yakışır avizemi? Bunun gibi daha onlarca soruya size en uygun cevapları vermelisiniz.
Elbette ki konuya vakıf olmadığınızı ve bir çok soruya en doğru kararı verebilmek için bu işlerden anlamayan bir kişi olabilirsiniz. Bizde bu şekilde farzettiğimiz için tüm sorulara sizin adınıza en doğru ve kesin cevapları vererek sundurma nasıl yapılır makalemizi sonlandıracağız.
Sundurma Yapım Aşamaları
Öncelikle galerimizi inceleyiniz. Aşağıdaki resim galerimizi sırasıyla incelerken tüm yapım aşamalarını da öğrenmiş olacaksınız. Galeri sonrası hangi malzemelerin kullanıldığını, fiyatlarını, malzeme cinslerini, kalınlıklarını, seçim sebeplerini vs her bilgiyi sırasıyla anlatacağız.
Aşağıda gördüğünüz bina dış çelik kapı önüne, karolaj cam kaplama alimünyum profil sundurma giriş yapacağız.
Haydi Başlayalım
Sundurmamız 375 cm x 230 cm ölçülerindedir. Yükseklik ise 270 cm’dir. Bu sundurma yapımında kullandığımız malzemeler şunlardır;
- 80×80 3 mm ana taşıyı (yata-dikey) çelik profiller.
- Üst döşeme için 40×60 2 mm çelik profiller. (Her 60 cm arayla)
- Alt ters tavan için 20×40 1,2 mm çelik profil. (60 cm ara ile)
- Dış saçak ve tavan kaplama betopan. Betopan üstü sıva harcı. Asta boya ve dış cephe boyası.
- Ters tavanda taşyünü kaplama, alçıpan, alçı sıva, boya, spot aydınlatmalar.
- Saçak önünde şafak tahtaları ve yatay galvaniz tek parça oluklar.
- Dikey galvaniz yağmur olukları.
- Üst kaplama 1,2 mm OSB.
- Osb üzerine yaprak yeşil renk mebranlı şingle.
- Zemin düzenltmeleri, tefsiye ve şap işleri.
- Zeminlerde Çanakkale marka kalebodurlar.
- Tüm sundurma iç tavan ve duvarlarının uygun renklerde boyanması.
Küçücük bir sundurmada ne kadar çok imalat ve malzeme kullanılıyor dediğinizi dura gibiyim. 🙂 Her bir kalem için ayrı ustalarla, her bir usta için ayrı malzemeler ve seçimlerle uğraşmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Biz sizin tüm yükünüzü üzerinizden alıyoruz. Çünkü her kalem işi dışarı bağımlı olmaksızın direkt tek elden kendimiz yapabiliyoruz. Size tavsiyemiz, sundurma yapımı işini komple tek bir kişi veya firmaya vererek daha ekonomik ve daha çabuk teslim edilmesini sağlamanız.
Sundurma Nasıl Yapılır projemizde; Tüm çelik konstriksüyon kargasımız, sundurma üst ve alt imalatlarımız, oluklarımız, yalıtım ve izolasyonlarımız bitti. Zemin fayanslarımızı da döşedik ve tüm ince temizliklerimizi yaptık. Biz daha hiç bir imalata başlamazken, komple cam ölçülerimizi belirleyip imalata başlattık. Eğer tüm bu işlerimizin bitmesinden sonra cam imalatına başlatmış olsaydık, en az 25 iş günü kaybımız olacaktı. Çünkü cam imalatı minimum 25 iş günüdür.
Şimdi sıra camlarımızın montajına sıra geldi. Tüm alimünyum profillerimizi dikey direkleride kaplayacak şekilde yerlerine terazisinde monte ettikten sonra camlarımızı sabitleyerek sundurma projemizi tamamladık.
Bu projemizde emeği geçen tüm Dekordelisi personellerine teşekkür ederiz. Çok başarılı bir proje oldu. Gününde ve sözümüzde değerli müşterimize işimizi teslim ettik. Mutlu müşteri listemize bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz.
Sundurma Nasıl Yapılır projemzin sonuna geldik. Daha detaylı bilgiler, görseller ve maliyet bilgisi bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aşağıdaki sayfalarımızı inceleyerek farklı çatı, sundurma ve teras kapatma projelerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Keçiören Teras Kapatma Projemiz >
Çatıyı Kaldırıp Lüks Bir Teras Yapıyoruz >
İLGİLİ BAŞLIKLAR: sundurma nedir, sundurma kapama, sundurma yapmak, sundurma yapan firmalar, cam kaplı sundurma, kapı önü kapama, çelik kapı önüne çatı yapmak,