Stropiyer Kapı Kemeri

Stropiyer Kapı Kemeri – Köpük kapı kemeri nasıl yapılır? Alçı dekorasyon malzemelerine alternatif olarak son zamanlarda stropiyer (köpük) dekoratif yapı malzemeleri de hızla yayılmaya başladı. Kolay, pratik ve ekonomik oluşu sebebiyle strafor dekorasyon ürünleri her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Stropiyer kapı kemerleri hakkında detaylı bilgiler ve görselleri bu sayfamızda bulabilirsiniz.

Stropiyer Kapı Kemeri Bir kapı kemeri ustası olarak sizlere stropiyer kapı kemerleri hakkında görseller, fiyatlar ve nasıl yapıldıklarına dair gerekli bilgiler sunmaya çalışacağız. Alçı kemerler ve strafor (stropiyer) kapı kemerleri arasındaki farkları, hangisinin tercih edilmesi gerektiğini, aralarındaki fiyat farkları ve sağlamlıkları konularında fikirler edinmenizi istiyoruz.

Stropiyer Kapı Kemeri ve Özellikleri

Ekonomik oluşu, kolay uygulanabilirliği, üretim ve imalatı açısından daha seri oluşu ve alçı kapı kemerlerine nazaran daha temiz ve hafriyatsız sonuçlar elde edilmesinden dolayı son zamanlarda stropiyer yapı malzemeleri daha fazla tercih edilmektedir. Kesimi, montajı, imalatı ve nakliyesi diğer yapı dekorasyon ürünlerine göre çok daha basit ve zahmetsizdir. Tüm iç ve dış dekorasyon tasarımlarında, projelerinde ve uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilir.

Aşağıdaki görsellerde Kemer Ustası olarak 30 yılı aşkın bir süredir emek veren ve Dekor Delisi Ailesinin kurucusu olan Cüneyt Bey‘ in yapmış olduğu stropiyer kapı kemeri çalışmasını inceleyebilirsiniz.

Stropiyer Kapı Kemerleri Nasıl Yapılır?

Uygulayacağımız kapı, kolon veya kiriş ölçülerine uygun hazır stropiyer (köpük) dekorasyon yapı malzemelerini temin etmeden önce, dikkat etmemiz gereken en temel öğe planlama ve model seçeneğimizdir. Her kapı kemerini her mekana uygulayamayız. Yükseklik, genişlik, mekan tasarım ve renkleri, eşyalarımızla olan uyum, yakışır olup olmayacağı gibi önemli konuları göz önünde bulundurarak seçimlerimizi yapmalıyız. En mantıklı stropiyer kapı kemeri model seçeneğimizi yaptıktan sonra dekorasyon yapı mağazalarından tüm malzemelerimizi eksiksiz almalıyız. Zaten hemen hepsi hazır halde satılmaktadır. Köşe kavislerimizi kod ölçülerinde ve modele uygun bir biçimde öncelikle yapıştırıyoruz. Sonra yan boşluklarını yine aynı malzemenin hazır parçalarıyla saten alçıyla yapıştırıyoruz. Tüm bunları yaparken cam çivisi kullanmalıyız kaymasın ölçülerinden. Çünkü saten alçı akışkan bir malzemedir ve genel kuruması yaklaşık 3 saattir. Bu süre beklendikten sonra stropiyer (strafor) kapı kemeri etrafları, ek yerleri ve köşe merkezlerine dolgu alçıları çekilerek zımpara ve boyaya uygun hale getirilir. Evet, hepsi bu kadar.

Stropiyer Kapı Kemeri Fiyatları

Standart Oda İç Kapıları: Ortalama bir iç oda kapısı, mutfak kapısı 85 ile 90 cm arasında genişlik ve 205 cm yükseklik ölçülerine sahiptir. Bu ölçülerdeki standart stropiyer kapı kemeri fiyatı: Mazleme + İşçilik = 250 TL’ dir. Diğer detaylı, büyük ölçülü kemerler, farklı malzemeler gerektiren sütunlu, payandalı, dış cephe kapı kemerleri vb gibi uygulamalarda fiyatlar farklılık gösterecektir.

Neden Stropiyer? Artıları ve eksileri nelerdir?

1-) Artıları

a-) Stropiyer kapı kemeri kolay uygulanabilen, temiz ve pratiktir.

b-) Üretimi diğer yapı malzemelerine nazaran daha hızlı ve seridir.

c-) Fiyat bakımından daha uygun bütçe gerektirir.

d-) Temiz, hafriyatsız ve hızlı bir uygulayış sağlar.

e-) Nakliyesi kolay, hafif ve elde kolayca taşınabilme özelliğine sahiptir.

2-) Eksileri

a-) Tavan veya duvardaki eğrilikleri kapatma veya kaybetme özelliklerine sahip değildir.

b-) Darbelere veya çarpmalara karşı dayanıksızdır.

c-) Tamiratı zor yapılır ve kalıcı bir tadilatı yapılamaz.

d-) Üzerine zımpara yapılamaz ve deforme olur.

Dikkat edilmesi gerekenler

1-) Stropiyer kapı kemeri malzemelerini taşırken çabuk deforme olacağından titizlikle taşımalıyız.

2-) Tırnaklarımızı veya parmaklarımı basarak iz bırakmamalıyız.

3-) Zımparayı sert uygulamamalıyız.

4-) Sentetik boya kesinlikle kullanmamalıyız yüzeylere. Çünkü eritir.

5-) Saten alçı kullanmanızı tavsiye ediyoruz montaj ve tamiratlarda.

6-) Tüm ek yerleri ve rötuşlarda en az iki kat saten alçı tamiratı yapmalıyız. Çünkü ilk kat saten alçı kurudukça içe çökecektir ve tamiratlar belli olacaktır. İkinci kat saten tamiratı ile bu belirginlikler kaybolacaktır.

Stropiyer kapı kemerleri neden tercih ediliyor? Artıları ve eksileri nelerdir?
Stropiyer kapı kemerleri neden tercih ediliyor? Artıları ve eksileri nelerdir?

Tadilat ve dekorasyon konularında farklı bilgiler ve görseller için web sitemiz içinde dolaşarak her türlü içeriğe kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle ev tadilat fiyatları, anahtar teslim ev fiyatları, boya badana fiyatları veya asma tavan fiyatları gibi merak edilen güncel maliyet listelerini inceleyebilirsiniz.


İLGİLİ BAŞLIKLAR: stropiyer kemerler,strafor kapı kemeri,köpük kapı dekor malzemeleri,stropiyer kapı kemer modelleri,stropier kemer nasıl yapılır,alçımı stropiyermi,stropiyer köpük strafor kapı kemer fiyatları,

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir