silikon temizliği

Silikon Temizliği

Silikon neyle ve nasıl temizlenir, eski ve kararan silikonlar nasıl temizlenir, silikon temizleme yöntemleri nelerdir?

Günümüzde inşaat işlerinde bir çok farklı marka, çeşit, renk ve kalite de silikonlar farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Bu yazımızı okuduktan sonra genel olarak tüm silikon temizliklerini kolaylıkla yapacağınızdan eminiz. Eski Silikonları yeni gibi göstermenin formülü burada! Zamandan ve emekten tasarruf edin. Ovalama yok, silikon lekeleri yok! Tavsiye edilen ürünü sıkın ve 3 dakika sonra temizliğin keyfine varın!

Silikon Temizliğinde Kesin Çözüm

Silikon temizliği, sert yüzeylerdeki lekeler, kir, yağ, mürekkep, boya kalemleri, ayakkabı boyası gibi çeşitli lekelerin ve bütün yıkanabilen kumaşlardaki lekelerin temizliğinde kullanılır. Lekeleri etkili bir şekilde çıkaran güçlü içeriklerin birleşimi olan ürünümüzü kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ürün Özellikleri

  • SA8™ Yıkama Öncesi Sprey, içeriğindeki benzersiz çözücüler ve yüzey aktif maddeler karışımı sayesinde,yağlı lekeleri çitileme veya ön ıslatmaya gerek olmaksızın çıkarır
  • Aerosol spreyin kullanımı basit ve mükemmeldir
  • Hafif bir narenciye kokusuna sahiptir
  • SA8 Yıkama Öncesi Sprey Ozon tabakasına zarar veren klofoflorokarbonlar (CFC) içermez
  • 400 ml kutu ile yaklaşık 80 gömleğin yaka ve kol manşetlerine ön uygulama yapabilirsiniz!

Bu kolay kullanımlı, hafif kokulu yıkama öncesi sprey, tereyağı, sıvı yağ ve çeşitli sosların bıraktığı lekeleri çıkarır. Mucize spreyi bir kez sıkmanız her türlü yıkanabilir, renk atmayan kumaşta   (ipekli ve hassas kumaşlar hariç) mucizeler yaratır ve özellikle de yaka ve manşetlerdeki kirler için birebirdir.

Önerilen Kullanma Şekli

SA8™ Yıkama Öncesi Sprey, ütü istemeyen kumaşlar da dahil, her türlü yıkanabilir, renk atmayan kumaşta kullanılabilir

  • Aerosol sprey kutusunu kumaştan 15 cm uzakta dik tutun
  • Doğrudan lekenin üzerine püskürtün
  • Normal yıkama işlemini yapın.

En iyi sonuçlar için, leke üzerindeki uygulamayı hemen yapın. İnatçı lekeler ikinci bir uygulama gerektirebilir.

Lütfen dikkat:

  • Boyalı yüzeylere, çamaşır makinalarına veya kurutma makinalarına sıkmayın.
silikon temizliği
silikon temizliği

Kararmış Silikon Temizliğinde Kesin Çözüm

Konusunda uzman bir dekorasyon firması olarak, sık sık karşılaştığımız önemli sorularınıza kesin ve köklü çözümler üretmeyi görev biliyoruz. Bu sebeple silikon temizliği konusunda sizlere en etkili ürünü öneriyoruz. Bu tavsiye ettiğimiz ürün sadece silikon temizliği değil, her türlü inşaat, pas ve zor lekelerin temizliğinde kolaylıkla kullanılmaktadır.

  • Eskiden kalan silikon lekelerini çıkartmak için; Yıkama öncesi spreyi 2 dakika çalkalayın ve çözeltinin iyice karıştığından emin olun.
  • Kutuyu dik olacak şekilde tutun. 10-15 cm mesafeden lekenin üzerine püskürtün.
  • Leke daha önceden kalmış olduğu için 5 dakika bekleyin.
  • Leke çok yoğun ise sert yüzeyli bir süngeri, sıcak suya batırarak silin. Arkasından durulayın.
  • Ürün astım ve nefes darlığı olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir.
  • Kimyasal içerik olmadığı için ciltte herhangi bir tahrişe neden olmaz.

Banyoda Silikonlanmış Alanlardaki Küf Temizliği

Her ne kadar antibakteriyel olursa olsun küvet, duş ve lavabo kenarlarında kullanılan silikon, bir veya iki yıl içerisinde küflenir.

1- Küf silikonların içine sızdıysa, silikonları söküp kazımak ve iyice temizlemek gerekmektedir.

2- Tekrar silikon yaparken uçucu gaz içermeyen antibakteriyel silikon kullanmalısınız.

3- Silikon uygulamadan önce uygulanacak olan yerin kesinlikle kuru olduğundan emin olmalı ve daha sonra silikonu çekmelisiniz. Aksi taktirde küflenme çok hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Önemli Not: Küflerin nemli, ıslak ve sıcak ortamları çok sevdiği unutulmamalı ve banyoyu kullandıktan sonra ya da kullanırken kesinlikle havalandırmayı açık tutmalısınız. İçerideki nemin bir an önce kurutulması için nemli kalan yerleri paspasla hemen temizlemelisiniz.


Silikon Temizliği  Konusunda size çok az kişinin bildiği bir tüyo verelim? 😉 Elastik çekmeden önce bulaşmasını istemediğiniz yerlere sabun sürün. Silikon temizliği konusunda bu ilginç bilgiyi verdikten sonra yazımıza hadi devam edelim. Ev, ofis ve birçok alanda sıkça kullanılan silikon; dayanıklı ve güçlü yapıştırıcı olmasının yanı sıra işlevselliğiyle de oldukça dikkat çekmektedir. Birçok yapıştırma işleminin yanı sıra su geçirmeme özelliğine de sahip olmasından ötürü mutfaklarda ve banyolarda da sıkça kullanılır. Ayrıca su, ısı ve elektrik yalıtımı sağlaması da silikonu popüler bir yapıştırıcı haline getirmektedir.

Yaşam alanlarının bu kadar içerisinde olan silikonlar, kirlenme ve kararmaya çok elverişlidirler. Temizlikleri çok önemli olan ve sık kullanılan banyo ve mutfakların silikon uygulamaları sırasında istenen yüzey dışına bulaşmaları hem göz zevki bakımından hemde hijyenik açıdan lekelerin oluşmasına neden olabilir ve ciddi sorunlara yol açabilirler. Kararan silikonları temizlemek sıkıntılı ve zorlu bir süreçtir. Fakat farklı yüzeylerde oluşan bu silikon lekelerinin temizliği, yararlanılabilecek pratik, etkili ve doğru yöntemler kullanıldığı zaman pekte zor olmamaktadır.

silikon uygulaması
silikon uygulaması

3- İzopropil alkolle silikon atıklarını yumuşatarak, zımpara benzeri tırtıklı bir cisimle ya da bulaşık süngerinin yeşil sert tarafıyla ovalayarak çıkarmaya çalışın.

Eski Silikon Nasıl Çıkarılır?

Banyo, tuvalet ve mutfak gibi ıslak zeminlerde kullanılan silikon esnek, dayanıklı ve yapışkan bir kimyasaldır. Özellikle duşakabinlerde sızdırmazlık sağlamak için kullanılır. Fakat zaman içinde çamaşır suyuyla yapılan temizlik nedeniyle kararır ve çirkin bir görünüm alır. Hal böyle olunca bu durumdan kurtulmak için kararan eski silikonları temizleyip, yeniden silikon çekmek gerekir.

1- Silikonu üst ve alttan bir bütün halinde kesip tutabileceğiniz kadar olunca, dibinden yukarı doğru yavaşça çekin. Biraz açılıp kopacaktır. Bu işlemi tekrarlayarak biraz işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

2- Kalan küçük silikon atıklarını cam kazıyıcı, jilet, maket bıçağı benzeri bir aletle kazıyarak kendinizi yormayın. Anway yıkama öncesi spreyi sıkın,

4- Eski silikon atıkları yeni silikonun yapışmasını engellediği için, yeni silikonu çekmeden evvel eski silikon atıklarının büsbütün temizlendiğine emin olun.

5- Silikon atıklarını daha profesyonel çıkarmak istiyorsanız, özel silikon yumuşatıcı kimyasallar alıp kullanabilirsiniz.

6- Özel silikon yumuşatıcı kimyasallar silikonu kestikten sonra, sadece kalan atıkların yumuşatılıp daha kolay çıkmasını sağlar.

silikon nasıl temizlenir
silikon nasıl temizlenir

Uyarılar

1- Silikon sökülmesi zor ve çok esnek bir kimyasal olduğu için kesici kullanırken ellerinizi korumak için mutlaka kalın bir eldiven kullanın.

2- Eski silikonu kaldırdıktan sonra, yeniden silikon uygulayacaksanız, yeni silikonun kaliteli, küf önleyici, antibakteriyel ve kararmaya karşı dayanıklı olmasına dikkat edin.

3- Silikonu sökmek için tiner ve benzeri aşındırıcı maddeler kullanmak küvet ve duş teknenizin yüzeyine zarar verebilir.

4- Yeni silikon alırken, yapı malzemeleri satan firmalara kararma durumunu anlatıp ürünün antibakteriyel olup olmadığını, küf ve mantar tutup tutmadığını sorup öyle almalısınız. Size sanitary silikonu öneririm.

Sanitary silikon

1- Antibakteriyel, çabuk kabuklaşan yüzeylere iyi yapışan bir silikondur.

2- Küf ve mantar oluşumunu kesinlikle engeller.

silikon nasıl çekilir
silikon nasıl çekilir

Sert Yüzeylerin Silikon Temizleme Yöntemleri

Sert yüzeylerde oluşan silikon lekeleri sert bir cisimle veya jiletle kazınarak çıkartılabilir. Fakat cam, ayna ve seramik gibi yüzeyler kazıma sırasında çizilebileceği için bu yüzeylerde daha dikkatli bir şekilde çalışılmalıdır.

1- Cam yüzeye yapışan silikon lekesi kurumaya başlamışsa; silikon yüzey büsbütün kurumadan evvel herhangi bir ucundan tırnak yardımıyla kısa sürede koparılmadan kaldırılır.

2- Tırnakla koparma işleminde başarılı olunamamışsa; cama zarar vermeyecek olan bıçak veya sert bir plastikle kazınmalıdır. Lekelerden ötürü kalan kalıntılar ve atıklar ıslak temiz bir bez yardımıyla güzelce silinir.

3- Camlara bulaşan silikon lekelerini kurumadan önce ıslak mendil veya ıslak bezle silerek kısa sürede temizleyebilirsiniz. Ancak silinme sırasında oldukça özen göstermelisiniz. Aksi taktirde fark edilmeden leke epeyce geniş bir yüzeye yayılır ve daha büyük soruna neden olur.

4- Silikonun kazınmasından sonra geride silikondan kaynaklı lekeler kalır ve cama iyice nüfus eder. Bu tarz sorunlarda lekelere yapılacak en güzel uygulama silikonun ısıtılmasıdır.

5- Silikonun ısıtılması için kullanılabilecek en güzel ürün saç kurutma makinesidir. Saç kurutmayı sorun olan yere tutun ve iyice ısıtın.

6- Silikon olan yerin erimesinden sonra temiz ve nemli bir bezle ısınan silikonu hızlı bir şekilde hemen silin. Bu uygulama işlemini birkaç kez tekrarlayın.

7- Silikon lekelerini kesin olarak çıkaracak başka bir çözümde silikon çözücü ürünlerin kullanılmasıdır. Bu ürünleri yapı marketlerden kolayca temin edebilirsiniz.

8- Silikonun üst kısmına uygulama yapıldıktan sonra leke silinerek temizlenir.

9- Bu tarz ürünlerin yanı sıra izopropil alkol ve aseton kullanımı da yapılır. Bu maddeler lekelerin üstüne direkt olarak uygulanır. Arkasından bir bez yardımıyla tampon yapılarak temizleme işlemi yapılır.

10- Yumuşayan silikon her zaman bez yardımı ile silinerek temizlenmelidir. Arkasından mutlaka durulama ve kurulama işlemleri de yapılmalıdır.

silikon tabancası
silikon tabancası

Kumaştaki Silikon Temizliği

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz, yıkama öncesi spreyi kumaşlarda da kullanmanız mümkün. Kumaşa bulaşmış silikonu temizlerken, en iyi sonucu almak için leke olur olmaz hemen kullanın.

  • Spreyi 2 dakika boyunca iyice çalkalayın.
  • Direk lekenin üstüne gelecek şekilde 10-15 cm mesafeden sıkın. 2-3 dakika bekletin.
  • Elde yıkama yapılacaksa, sıcak suyun altına çitileyin.
  • Makina da yıkama yapmak için kumaşın üstündeki spreyi 2-3 dakika bekletin.
  • Hafif bir çitilemeden sonra, ürünü makinaya atın.

Aşağıdaki sayfalarımızı da ziyaret ediniz;

Bayram temizliği

Bahar temizliği

Mermer temizliği

Duşakabin temizliği

Fayans temizliği

Duvar kağıdı temizliği

Küf temizliği

Duvar küfü temizliği

Banyodaki küf temizliği

Plastik boya temizliği

Yere damlayan boya temizliği

Detaylı temizlik

Günlük temizlik


İLGİLİ BAŞLIKLAR: kumaştaki silikon temizliği, silikon lekesi nasıl temizlenir, silikon çözücü, silikon temizleme yöntemleri, sert yüzeylerin silikon temizliği, eski silikon nasıl çıkarılır, kararmış eski silikon temizliği, silikon lekesi temizliği, banyo ve mutfaktaki silikonlar nasıl temizlenir, silikon neyle temizlenir, silikon nasıl temizlenir, banyo silikonu nasıl temizlenir, silikon nasıl sökülür, sanitary silikon, silikon lekesi camdan nasıl çıkar, donmuş silikon nasıl eritilir

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir