seramik hakkında

Seramik hakkında

Seramik hakkında –  Fayans hakkında genel bilgiler.

Seramik hakkında – Seramik döşenmeden önce nelere dikkat edilmelidir? Seramik bakımı nasıl olmalıdır? Seramik uygulamasının püf noktaları nelerdir?

Seramik hakkında – Sistemli olarak temizlik yapmak, yer karosu döşeli yerlerin ilk günkü gibi parlak, ışıl ışıl ve güzel görünümlü kalmasına yardımcı olmanın en basit yoludur.

fayans hakkında
fayans hakkında

Seramik bakımında dikkat edilmesi gerekenler;

1- Seramik karo döşeli zeminleri belli aralıklarla seramik elektrik süpürgesi ile süpürün.

2- Ilık suyun içine bir miktar temizlik deterjanı katın ve yüzeyi silin.

3- Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi yüzeye zarar verecek temizlik malzemeleri kullanmayın.

4- Islak olarak silmiş olduğunuz yüzeyden iyi bir sonuç almak istiyorsanız, durulamadan evvel 5-10 dakika bekletin.

5- Seramik yüzeylerde bulunan çıkmayan lekeleri kesinlikle sert cisimlerle kazıyarak çıkarmaya çalışmayın. İlk önce paspas yardımıyla yüzeyi ıslatın. Sonra inatçı kir ve lekeleri çıkarmak için naylon uçlu fırçayla ovalayın.

6- Kir, leke çözücü gibi temizlik ürünlerinin seramik yüzeylere uygun olup olmadığını anlamak için mutlaka satıcısına sorun.

7- Deterjanlı suyla temizlediğiniz yüzeydeki kirleri titizlikle ortamdan giderene kadar temiz su ile durulayın. Seramik hakkında daha geniş teknik bilgiler almak ve görsellere ulaşmak için bizimle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

NOT: Seramik, fayans, kalebodur ve taş yüzey derz dolgusuna kesinlikle zarar vermemelisiniz. Eğer derz dolgu deforme olursa; taş yüzey ıslak zemini muhafaza edemez su geçirir ve daireniz zarar görür. Daha da kötüsü su alt daireye de sızar. Banyoya bitişik yan odanın sıvası nemlenir, yer yer dökülür.

seramikler hakkında
seramikler hakkında

Seramik uygulamasının püf noktaları;

1- Seramikler (yer karoları), iç ve dış mekanların zemin ve duvarlarında rahatlıkla uygulanabilinir. Bu yüzden öncelikle döşeme yapılacak mekanın kullanım amacı dikkate alınmalıdır.

2- Kullanım yoğunluğu ve tesirleri dikkate alınarak, aşınmalara karşı dayanıklılık derecelerine ve teknik gerekliliklerin karşılanmasına orantılı sırlı granit seramik seçilmelidir.

3- Muntazam bir görünüm sağlanması için seramik karoların uygulama sırasında asgari 3 mm derz aralığı ile ve hazır yapıştırıcı ile uygulanması önerilir.

4- Bunun haricinde harç ile yapılan derz uygulamasında, hazır uygulamalarda kesinlikle kireç kullanılmamalıdır.

5- Uygulamadan sonra karoların nemli bez veya sünger yardımıyla silinmesi harç ve derz dolgu maddesinin donup yüzeyde kalmasını önleyecektir.

seramik hakkında
seramik hakkında

Seramik alırken dikkat edilmesi gerekenler;

1- Seramik hakkında seçimi yaparken ürünlerin teknik ve estetik özelliklerinin dikkate alınması gerekir. Zeminin hangi amaçla kullanılacağı müşteri tarafından satıcıya bildirilmelidir.

2- Mat ya da parlak yer seramiği seçerken estetik ön planda bulundurulmalıdır. Mat yüzeyler, aşınmalara karşı parlak yüzeylere nazaran daha dayanıklıdır.

3- Sırlı yer ve duvar seramiklerinde leke oluşumu daha azdır ve parlak sırlı yüzeyler, daha kolay temizlenir.

4- Seramikler, döşenmeden evvel kutuların üstündeki üretim tarihleri kontrol edilmeli, farklı üretim tarihlerine ait seramikler varsa, döşenmeden önce ayrılmalıdır.

Seramik döşenmeden önce nelere dikkat edilmelidir;

1- Seramik hakkında ilk önce ürünün ambalaj üstündeki isim, renk, ebat (caliber), renk tonu, kalite işaretlerine ve fon+dekor uyumuna dikkat edilmelidir.

2- Seramik markalı ürün alırken, aynı boyut, renk tonu ve lotta olmasına dikkat edilmelidir.

3- Seramik hakkında en iyi bilgilere sahip olması açısından fayans ustalarının sertifikalı döşeyiciler olmasına dikkat edilmelidir.

4- Uygulama yapılacak yüzey önceden dikkatli bir şekilde kontrol edilmeli, seramiklerin döşeneceği yüzeydeki toz, kum, yağ, inşaat parçaları vs. temizlenmelidir.

5- Sıcak su hatlarına yakın bölgelerde farklı genleşmelerin sebep olabileceği çatlamaları önlemek amacıya mutlaka izolasyon tedbirleri alınmalıdır.

6- Seramik uygulama için kullanılacak mekan, yüzey ve fonksiyon düşünülmeli, seramik yapıştırıcısı ona göre seçilmeli ve derz dolgu malzemesi ile yapılmalıdır.

7- Döşeme yapılırken derz yapımı için seramik arasında uygun boşluğun bırakılması gerekir.

8- Derz boşlukları 3 mm’den az olmamak üzere, seramik ebat ve zemin büyüklüğüne göre 8 mm’ye kadar bırakılabilir. Bazı ürünlere ait kutulardaki etiketlerde, derz boşluğu özellikle belirtilmiştir. Bu tip ürünlerin döşenmesinde derz boşluğunun belirtilen değerden küçük olmamasına dikkat edilmelidir.

9- Estetik görünüm açısından yüzeyleri düz olmayan rölyefli seramiklerde, derz malzemesinin girintili ve rölyefli seramik kenarlarına taşmamasına özen gösterilmelidir.

10- Derz malzemesi artıkları uygulamadan sonra, malzemeyi üreten firmanın talimatı doğrultusunda hemen temizlenmelidir.

Fayans ve seramik konuları ile alakalı farklı bilgiler ve görsellere ulaşmak için bu sayfalarımızı da ziyaret edin;

Fayans temizliği

Seramik Takımları (Vitrifiye)

Fayans Seramik

Fayans Modelleri 2017

Fayans Nasıl Seçilir


seramik hakkında, seramik döşemesinde dikkat edilecekler, seramik seçimi, seramik alırken dikkat edilmesi gerekenler, sırlı yer ve duvar seramikleri, seramik uygulamasının püf noktaları, seramik uygulaması, taş yüzey, seramik, fayans, kalebodur, seramik karo, yer karosu, seramik hakkında bilinmesi gerekenler, seramik dekorasyonu, seramik bakımı

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir