Sedef boya desenleri – Sedef boya deseni uygulaması nasıl yapılır?
Sedef boya desenleri – Sedef boya nedir, malzemeleri nelerdir ve sedef boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Sedef boya desenleri – Sedef boya, uygulandığı yüzeylerde sedef etkisi yaratan, inceltilmiş özel su bazlı, kokusuz dekoratif boya ve aparatlarla uygulanan duvar dekorasyonunda klasik anlayışın alternatifi olan ve dekorasyon amaçlı olarak uygulanan bir boya türüdür. İç cephede boyama işlemi ardından yapılan sedef boyanın amacı, duvar dekorasyonunda sizin zevk ve stilinize göre seçtiğiniz desenlerin var olmasını sağlamaktadır. Tamamen dekoratif bir boyama şeklidir.
Duvarlarını sıradanlıktan çıkarmak ve çok daha dekoratif bir dekorasyon modeli tasarlamak isteyenler için olabildiğince ideal bir uygulama olan sedef boyalarla sizde dekorasyonunuz da muhteşem ortamlar oluşturabilir ve bu sayede hayalinizdeki o karizmatik dekorasyona sahip olabilirsiniz. Ev dekorasyonunda klasik dekorasyon anlayışından sıkılanlar ve evinde farklılık arayanlar için sedef boya uygulaması ideal bir seçimdir. Sedef boya ile birlikte duvarlarınızda hareket sağlayarak sıradanlıktan çıkmanız mümkündür. Hazır kalıplarla beraber sedef boya yapmak oldukça kolaydır. Malzemeleri yapı marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sedef boya malzemeleri
1- Su bazlı yarı mat, mat ve plastik boya, rulo ve fırçalar. (Duvarlar için boya varsa alınmayabilir.)
2- Zemin koruması için naylon örtü.
3- Sedef kalıbı.
4- Sedef için kullanılacak boya.
5- El alışkanlığı kazanmak için alıştırma yapılması adına kullanılacak alçıpan veya diğer ürün.
Sedef boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Uygulamaya başlamadan evvel el alışkanlığı kazanmak için kullanılmayan bir yerde veya alçıpan bir zemin üzerinde uygulama yapınız. Boyanın kıvamını ayarladıktan sonra boyanacak yere geçiniz.
1- Uygulamanın yapıldığı alan pürüzsüz olmalıdır.
2- Sedef boya uygulaması su bazlı yarı mat, mat ve plastik boya zeminlere uygulanmalıdır.
3- Yağlı boyalı ve su bazlı parlak boyalı yerlerde uygulanmamalıdır.
4- Dikkat etmeniz gereken her bir şerit arasında boşluk bırakmamak ve ruloyu yukarıdan aşağı doğru ileri geri yaptırmadan tek seferde düz bir biçimde indirmektir.
5- Kalıp kullanılıyorsa uygulama sırasında ileri geri hareket ettirmeniz desenlerin bozulmasına neden olacaktır. Bu yüzden kalıp ileri geri hareket ettirilmemelidir.
6- Sedef boya markadan markaya değişiklik gösterdiği için kalın olabiliyor. Bu sebepten dolayı uygulama sırasında desenler kayma yaptığı takdirde sedef boya en fazla %5 oranında inceltilmelidir.
7- Desenlerin aynı hizada başlaması amacıyla aparatın üstüne kalemle işaret koyulmalıdır.
8- Uygulama sırasında köşelerde desenden dar alan kalıyorsa, desenli boya kuruduktan sonra desenlerin olduğu kısıma gazete koyup uygulama tekrarlanmalıdır ki; böylelikle desenlerin üst üstte binmesi engellemiş olsun.
9- Desenli boya yapıldıktan sonra aparat ve makineyi hemen soğuk su ile yıkayınız.
Sedef boya uygulaması nasıl yapılır?
1- Mekanın rengi değiştirilecekse ilk önce bunun için gerekli malzemenin hazırlığı yapılır.
2- Malzeme hazırlandıktan sonra boyanacak alan fırça ve rulo yardımıyla boyanır.
3- Daha sonra kuruması için beklenir.
4- Boyanın kurmasından sonra sedef kalıbı hazırlanır.
5- Kalıba boya dökülerek alçıpan veya diğer zeminlerde alıştırma yapılır.
6- Daha sonra belirlenmiş olan köşeden sedef uygulanmasına başlanır.
7- Desenlerin kaymasını önlemek için uygulama tepe noktasından aşağı doğru bir seferde yapılmalıdır.
8- Duvar sonunda boş kalan alanlar için diğer kısımların kuruması beklenir.
9- Sedeflerin kurumasının ardından gazete ile üstü kapatılarak boş kalan alanlar da desenlendirilir.
ilginizi çekebilecek diğer konularımız;
Yağlı boya duvardan nasıl çıkar
sedef boya desenleri, sedef boya, sedef boya renkleri, sedef boya fiyatları, sedef boya malzemeleri, desenli boya, sedef boya modelleri 2017, sedefli duvar boyası, sedef boya desenleri nasıl yapılır, sedef boya uygulaması, sedef boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler, desenli boya nasıl yapılır, sedef boya aparatı, efekt boya nasıl uygulanır, sedef boya rulo çeşitleri, sedef boyanın incelikleri