Prefabrik Ev Nasıl Yapılır

Prefabrik ev sağlam mıdır? Prefabrik evler soğuk olur mu? Prefabrik için resmi izinler nelerdir? Prefabrik evler su alır mı? Prefabrik evler pahalı mı? Betonarme ile prefabrik arasındaki farklar nelerdir? Çelik ev temeli nasıl atılır?

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır – Temelden çatısına kadar bir prefabrik evin nasıl yapıldığına dair görselleri ve açıklayıcı bilgileri aşağıda inceleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm konulara bu yazımızda değinmeye çalışacağız. Hemen hemen her çalışmasını, kullanılan malzemeleri, iş sıralarını ve ortalama genel maliyetlerini sizlerle paylaşacağız.

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır

Tüm resmi izinler alınıp, mimari çizimler tamamlanıp belediye ve diğer resmi kurumlarca onaylatıldıktan sonra şimdi prefabrik ev inşaatımıza başlayabiliriz.

Kazı – Hafriyat – Temel

Mimari projesine uygun olarak, normal ölçüler dışında kalıp ustalarının rahat çalışabilmeleri için 1’er metre büyük olacak şekilde komple kazıyı yapmakla başlıyoruz tüm işimize. Yapı denetim izni ile harita mühendisi tarafından çakılan kazıklara göre tüm kazı ve hafriyat işimizi özenli bir şekilde bitiriyoruz. Çıkan toprağı hemen yan tarafa koymalıyız ki temel atıldıktan sonra dolgu da tekrar kullanabilelim.

Çelik ev temeli nasıl atılır diye merak ediyorsanız yazımızı mutlaka dikkatle okuyun. Bir çok farklı çelik ev temel atma bigisi edineceksiniz. Daha sonra radye temel betonu en az 15 cm olacak şekilde dökülerek çelik hasırları bağlanır ve üzerine tekrar bir beton daha dökülerek çelik hasırlar kaybolur. Artık kalıp ustalarımız mimari projeye göre kalıp kerestelerini çakmaya başlayabilirler.

Temel kalıpları çakıldıktan sonra statik demir projesine uygun olarak tüm demirler bağlanır ve beton dökmeye hazır hale getirilir. Yapacağımız bu temel üzerine prefabrik evimizi oturtacağız. Ana pis su gider borusunu mimari projesine uygun olarak çıkarılır. Bizler bunun yanında birde extra pimaş boru çıkarırız ilerde çok amaçlı kullanımlar için. Prefabrik evimizin çeliklerinin montajı öncesinde daha çok işimiz var. Hemen heyecanlanmak yok. 🙂

Çakılan kalıp içine beton dökülerek kuruma süresi beklenir (48 saat ortalama). Beton kuruduktan sonra sökülen keresteler toplanır ve düzenli bir şekilde sahadan uzaklaştırılır. İlk başta yaptığımız kazıdan çıkan toprakları temel içine doldurarak, temel üstü ile aynı hiza olmasına dikkat edilir. Araştırdığınız prefabrik ev nasıl yapılır sorunuza umarız yardımcı olabiliyoruzdur. Daha sonra terazili bir şekilde tüm temel etrafına tekrar kalıp tahtası çakılşır ve tefsiye beton hazırlıkları yapılır. Banyo, tuvalet ve mutfak gider boruları ana gider borusuna birleştirilir. Çelik hasır döşenerek son beton atılır. Böylelikle prefabrik evimizin temelini atmış olduk. Artık çelik evimizi yapmaya başlayabiliriz.

Çelik Ev Yapılışı

Projesine uygun olarak imal edilen ve fabrikada düzenlenen çelik ev parçaları getirilir ve vida yardımıyla birer birer tam yerlerine montaj yapılmaya başlanılabilir. Tüm ek yerleri çelik vidalar yardımıyla sağlam ve kontrol edilerek vidalanmaya devam edilir. Duvarlar, tavan ve çatı çelikleri montaj yapılır.

Çelik montajları tamamen bittikten sonra içten alçıpan, dışa doğru ısı ve ses yalıtım malzemesi (biz genellikle taş yünü kullanıyoruz), sonrasında ise betopan veya bordex malzemesi vidalanarak komple duvarlar giydirilir. Prefabrik ev nasıl yapılır sorunuza cevaplar vermeye devam ediyoruz. Dıştan ek yerleri tamamen kapanacak şekilde derz yerleri sıva harcı ile, içten ise alçı sıva ile sıvanarak çatlamalar engellenir ve daha sağlam bir yapı oluşturulur. Tavanlara da aynı işlem uygulanır ve alttan alçıpan tavanlar yapılıp alçı sıvaları yapılır. İçten tüm elektrik ve su tesisat borularımızı ve kablolarımızı önceden döşemiştik. Tüm pvc pencereler ve çelik kapı takılır. Bütün elektrik tesisat kasaları ve tüm su tesisat bağlantılarını yaparak son montaja hazır hale getirilir. İç duvar ve tavanlar boyanır ve tüm elektrik tesisat düğme, priz ve anahtarları takılır. İç kapılar yapılıp, seramik ve fayanslar döşenir. Mutfak dolabı, banyo dolabı, duşakabin, bataryalar ve çeşmeler, parkeler yapılarak prefabrik evimizin iç dekorasyonu bitirilmiş olur. Böylece prefabrik ev nasıl yapılır sizde öğrenmiş oldunuz. 🙂

Çatı üzerine osb malzememizi ve yalıtım malzemesi olan mebranı boşluksuz ve özenli bir şekilde döşüyoruz. Çatı saçak alın tahtalarını çakarak üzerine çatı yağmur oluk borularımızı döşüyoruz. Bacamızı yeterli yükseklikte çıktıktan sonra panel sandviçleri veya şingle malzememizi zevkimize göre aldığımız renkte döşüyoruz.

Prefabrik Evimizi Bitiriyoruz

Dıştan isteğinize göre isterseniz mantolama, isterseniz yalı baskı, isterseniz söve veya diğer süsleme çalışmalarına uygun bir yüzeyimiz hazır bulunmaktadır. Bütçemize, zevkimize ve tarzımıza uygun olan dış cephe çalışmasını yapıyoruz. Dış cephemizi istediğimiz dış cephe akrilik esaslı boya ile boyuyoruz. Kaldırım betonu dediğimiz çevre beton üzerine karo veya dış cephe seramikleri kaplayıp prefabrik evimizi bitiriyoruz. 🙂

Şu sayfalarımızı da ziyaret ederek farklı bilgiler edinebilirsiniz;

prefabrik evler nasıl yapılıyor, resimli prefabrik ev yapımı, prefabrik ev nasıl yapılıyor, çelik ev nasıl yapılır, prefabrik ev malzemeleri,

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir