küf nasıl temizlenir

Küf temizliği

Küf temizliği – Küf nedir, nasıl oluşur ve nasıl önlenir?

Küf temizliği- Genellikle yeşil renkli, ürediği ortamda kimyasal değişimlere yol açan mantarlara küf denir. Küf tavan veya duvar yalıtım eksikliğinden oluşur

Küf temizliği – Ayrıca yalıtım eksikliğinin yanı sıra daima yüzeyin nemli olması ve yüzeyde suyun durması da küf oluşumuna neden olur. Aynı zamanda odanın ısısı soğuk duvarla birleşir ve terlemeye neden olur. Bu nedenden ötürü uzun zaman duvarda kalan su ve nem küf oluşturur.

Sağlık açısından oldukça zararlı olan küf, yüzey üzerinde kimi zaman sarı kimi zaman siyah lekelerle ortaya çıkar. Kendine özgü kokusu ve renk değişikliğiyle beraber nemli ortamı seven küf genellikle banyolarda ve bodrum katlarında görülür. Aynı zamanda özellikle çocuk ve yaşlılar açısından toksit etki gösterebilen küf sporları astım rahatsızlığını da tetikler.

küfü önlemek
küfü önlemek

Küfü temizlemek İçin;

1- Karanlık ve nemi yüksek olan havasız mekanların temizliği sık sık yapılmalı ve hava sirkülasyonunun içeriye girmesi sağlanmalıdır.

2- Nem oranı ev içinde yüzde 40 ile yüzde 55 arasında tutulmalı ve havanın kuru olması sağlanmalıdır.

3- Yaşam ortamları daima temiz tutulmalı ve kiler gibi yerlerde asla yemek kırıntıları bırakılmamalıdır.

4- Küf oluşumunu buzdolabında önlemek istiyorsanız yiyeceklerin ağzını kapalı tutun ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri buzdolabına konmayın.

5- Saklanacak olan malzemeler varsa depolanmadan evvel neme karşı nem gidericilerle korunmalıdır.

6- Banyolar küflenmeye müsait olduklarından dolayı her duşun arkasından duş perdesi açılıp havalandırılmalıdır.

7- Bodrum katlarında küf oluşmuşsa, küfün oluştuğu yere klorlu kireç dökün ve birkaç gün bekletin sonra da süpürerek temizleyin. Ayrıca bodrumdaki hava sirkülasyonunu artırın.

küf temizliği
küf temizliği

8- Küf temizliğinin temel ve en etkili yöntemi duvarın içine ısı yalıtım plakaları gibi malzemelerle yalıtım yaptırmaktır.

9- Nalburlarda bulunan küf mantar önleyici solüsyonları seyrelterek fırçayla duvara uygulayın ve kurutmak için iki gün kadar bekleyin. Şayet çok yoğun bir üreme mevcutsa bu uygulamayı iki üç kat yapabilirsiniz. Böylece küfü tamamen öldürmüş olursunuz.

10- Çamaşır suları sadece ağartma görevi gördüğünden küflere karşı öldürücü etkisi yoktur. Yukarıda anlattığımız küf önleyici solüsyon uygulamasının ardından 1-2 gün sonra en az iki kat olmak şartıyla küf önleyici boyayla boyamalısınız.

11- Küf önleyici boyayla uygulama sırasında katlar arasında en az birkaç saat beklenmelidir.

küf nasıl temizlenir
küf nasıl temizlenir

Aşağıdaki ilgili konularımızı da inceleyerek farklı bilgiler de edinebilirsiniz;

Duvar küfü temizliği

Banyodaki küf temizliği

Not: Özel küf boyaları bulamazsanız su bazlı boyalarda küf önleyicidir. Bu boyaları da kullanabilirsiniz.


küf önleme, küf nedir, küf nasıl oluşur, küf nasıl önlenir, küf neden olur, yalıtım eksikliği, küf oluşumu, küf, küf sporları, küfü önlemek için, küf mantar önleyici solüsyonlar, küf önleyici solüsyon, küf önleyici boya, küfü engelleme, klorlu kireç, nem giderici

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir