Evde Metal Etkisi

Metal malzemeler nerelerde ve nasıl kullanılır? Metal tasarımlı ev dekorasyon önerileri. Metal malzemelerin kullanım alanları. Bu makalemizde evinize sofistike bir dokunuş yapmak için farklı dokuları bir araya getiren metal kullanımı hakkında geniş ve kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz!

Evde Metal Etkisi – Kendilerine özgü parlaklıkları ile her zaman şık ve ferah görünüm oluşturmaları, birçok farklı formda kullanılabilen birçok farklı nesneye dönüşebilmeleri ve kolay şekillendirilebilir olmalarından ötürü metal, günümüzde uzman dekoratörler tarafından sıkça tercih edilen son derece popüler bir malzemedir. Her dekorasyon anlayışında bir metal dokunuş mutlaka vardır. Kişisel zevklerden hayata bakışa, günlük rutinlerden güzellik algısına kadar farklı kriterlerin bir araya gelmesi ile, yaşam alanlarında kurguladığımız dekorasyon anlayışları her geçen yıl daha popüler hale gelmekle birlikte, birbirinden farklı detaylarla doludur. Rustik dekorasyondan son zamanların en gözde tarzlarından biri olan endüstriyel stile, minimalist modernlikten klasik şıklığa kadar her tarz ve her yaşam alanı modeline uyum sağlayabilme yeteneğine de sahip olan bu malzemeler, son yılların en vazgeçilmez malzemelerinden biri haline gelmiştir.

Sanayi tarzı olarak adlandırılan endüstriyel stil hızla yükselişine devam ederken, yaşam alanlarında metal detaylar çarpıcı ve modern bir etki oluşturuyor. Günümüz dekorasyon örneklerinde en az ahşap kadar metalik detayların ön plana çıktığı görülen iç mekan dekorasyonlarında, son yıllarda ağır bir metal etkisi görülüyor.

Evinizin hemen hemen her alanında mobilyadan aksesuara, tekstilden zemin ve duvar uygulamalarına kadar geniş bir bakış açısıyla konumlandırabileceğiniz metal dekorasyon elemanları, zarif ve yüksek kalite görünümleri ile karakteristik bir stil anlayışının en önemli tamamlayıcıları arasında bulunuyor. Metal’in bu çok yönlülüğü sınırsız uygulamalara yol açarken, diğer birçok malzemeye göre olağanüstü tasarım esnekliği ve uzun ömürlü dayanıklılık sunuyor.

Her ne kadar dekorasyonda metalin soğuk bir etki oluşturduğu söylense ve doğru olarak kabul edilse de, zengin renkler ile tamamlandığında ortaya oldukça sıra dışı ve ilginç tarzlar çıkabiliyor. Metal detayların öne çıktığı dekorasyonlar duruş olarak fazlasıyla dikkat çekici ve sıra dışı bir etki oluşturuyor. Bronz, pirinç, bakır, siyah metal ve gümüş ise en çok tercih edilenler metaller arasında yer alıyor.

Yıllardır çatı ve dış cephe kaplamalarında kullanılan metal, yeni malzemeleri ve iç tasarım uygulamaları ile günümüzde yaşam alanlarının içine de girerek, hem iç hem de dış mekan uygulamalarında giderek daha popüler bir alternatif olmaya devam ediyor. Aynı zamanda küçük evler için minimalist ve sade metal tasarımlar büyük bir avantaj sağlarken, modern ve naturel zevklere sahip olanlar için keyifli birer dekorasyon tercihi oluşturuyor.

Dekorasyon ve iç mimari tasarımında metal kullanımının birçok değişik yöntemi bulunuyor. İç dekorasyon alanlarında, gerek retro gerekse minimalist bir atmosfer oluşturmak adına oldukça ideal ve şık alternatifler sunan metal tasarımlar; sadece gösteriş oluşturmak için kullanılmıyor aynı zamanda son derece çeşitli, yalın ve modern tasarımlara da imza atıyorlar.

Bunun yanı sıra metal dekorasyon dokuları arasında yer alan, altın ve gümüşün ışıltısı madde olarak oldukça pahalı olduğu için genellikle küçük aksesuar ve varaklı mobilyalar ile birlikte dekorasyonu süslemek, gösterişli ve göz alıcı bir doku oluşturmak için kullanılıyor. Dekordelisi olarak bugünkü makalemizde, sizin için araştırıp derlediğimiz son yıllarda endüstriyel ve modern tasarımların gözdesi olan metallerin dekorasyondaki kullanım yöntemlerine değineceğiz.

Metal Dekorasyon Önerileri

Dekoratif aksesuarlarınızı gösterişten uzak metal objelerden seçerek; modern bir avize veya lambader ile retro ve minimal bir atmosfer oluşturarak, odanıza zamansız bir anlayış getirebilirsiniz.

Sezonun yeni dekorasyon trendlerinden olan ve farklı dokuların bir arada kullanımına kusursuz bir uyum sağlayan metal aksesuarlar ile; evinize sofistike bir dokunuş yapabilirsiniz.

Dekorasyonda fark oluşturmak adına; yemek masanızın ayaklarında, kahve sehpası veya koltuk kenarlarında metal detaylara yer verebilirsiniz.

Orta sehpanızda ağır, metal ayaklı bir tasarıma yönelerek; koltuk seçiminde ise metal kolçaklı, minimal bir tasarımla salonunuzun tüm atmosferini değiştirebilirsiniz.

  • Eskitilmiş veya masif ahşap raflı kitaplıklar ile; evinizi şıklık ve kalite getirebilirsiniz.
  • Siyah metal tasarımlı ve cam raflı kitaplıklar ile; oturma odanızda minimal bir stil oluşturabilirsiniz.
  • Salonunuzun tam orta noktasından aşağı doğru sarkan, metal ve camı bir arada kullanan şık tasarımlı bir avize ile; tüm ortama göz alıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Aynı şık etkiyi; duvara monte aplik ampuller ve uzun ayaklı abajurlar ile de oluşturabilirsiniz.

Geniş bir salonda, boş kalan bir duvarı büyük bir metal saat ile doldurarak; beğendiğiniz metal duvar panoları veya çerçevelerle de evinize yepyeni bir boyut kazandırabilirsiniz.

Dekorasyonda oluşturduğunuz sofistike stili, evinizdeki diğer detaylarla tamamlamak adına; mumluk, vazo, saksı ve biblo gibi dekoratif objelerinizi metal malzemeden seçebilirsiniz.

Evinizde cam mobilyalar varsa ve metal dekoratif bir obje kullanmak istiyorsanız; cam metal ürünlerin etkisini yok edeceği için metal dekoratif objeleri, ahşap veya betonunun üzerine konumlandırabilirsiniz.

Renk tercihinizi roze altın renginden yana kullanacaksanız; özellikle mermer üzerinde şık ve lüks bir alan oluşturabilirsiniz.

  • Salonunuzun okuma köşesinde gümüş renginden yardım alarak modern bir ortam oluşturabilir; koltuklarınızın olduğu bölümde altın rengine ağırlık vererek bölümün atmosferini daha nostaljik kılabilirsiniz.
  • İsterseniz metal ürünleri ahşap ürünlerle de bir arada kullanarak; hoş bir alana sahip olabilirsiniz.
  • Metal görünümlü fayansları özellikle büyük banyolarda kullanarak; şık ve modern bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
  • Banyolar için son derece şık bir fikir olan metal görünümlü fayans döşemeleri; mutfak tezgah arkası fayansları içinde tercih edebilirsiniz.
  • Mermer detaylarla birlikte orta ve yan sehpalarda hoş bir bütünlük sağlayan pirinci, küçük yaşam alanlarında cam malzemeyle birlikte kullanarak; daha hafif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Metalin Kullanım Alanları

Öncelikle endüstriyel tasarımlarla bir arada kullanımı düşünülen metal malzemeler, artık rustik görünümden minimalist duruşa, moder tarzdan klasik stil yaşam alanlarına değin adeta her bakış açısının tamamlayıcısı konumundadır. Son derece şık ve ferah bir his uyandıran metal dekorasyon ürünleri, kolay şekil alarak her detayda kullanılabilme özellikleri sayesinde, tercih alanınızı genişleten ve size özgürlük vadeden bir dünya oluşturmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca parlak veya mat yüzeylerle farklı farklı kullanılan bu malzemeler, iki farklı görünümüyle iki farklı algı oluşturuyor. Peki hangi metal malzeme hangi dekoratif çizgide ve hangi farklı dekor anlayışıyla kullanılmalı

Ev Dekorunda Pirinç Kullanımı

Bakır ve çinkonun birlikteliğinden doğan ve son yıllarda dekorasyonda en çok tercih edildiği dönemi yaşayan pirinç alaşımlardan bahsedildiğinde, akla öncelikle kalitesi yüksek retro bir algı geliyor. Altın kadar değerli kabul edilen bu malzeme, daha çok modern-klasik stilde karşımıza çıkıyor. Mat, parlak veya hafif lekeli görünümde olmak üzere farklı dokunuşlara sahip bu ürünlere de en çok mermer dokular eşlik ediyor. Favori kullanım alanı olan yemek masalarının üzerinde;

  • Aydınlatma tasarımlarında siyah renklerle birlikte kullanıldığı zaman; yuvarlak formlarda kusursuz bir görünüm çiziyor.
  • Sarkıt aydınlatma tasarımlarında dekoratif ampullerle kullanıldığı zaman ise; ışıltılı ve zengin bir ışık dağılımına yardımcı oluyor.

Bronzla Görkemli Dokunuş

Özellikle salon ve antrelerin olmazsa olmaz malzemesi olan bakırın çinko dışındaki tüm elementlerle yaptığı alaşımlardan elde edilen bronz, görkemli ve göz alıcı bir yaşam alanı kurgulamak için ev dekorunda sıkça kullanılıyor. Genç ve dinamik stili destekleyen bronz, her ne kadar beyaz renkli mobilya ve ahşap seçenekleri ile birlikte düşünülse de, daha koyu renklerde avangart stile gönderme yapıyor. Son yıllarda mat görünümüyle dikkat çeken bu malzeme, yoğun olarak vazo tasarımlarında karşımıza çıkıyor.

Gümüşün Işıltısı

Dekorasyonda en az takı dünyası kadar tercih edilir hale gelen ve oldukça sık kullanılan gümüş, son yıllarda her ne kadar parlak görünümlü yerini mat hale bıraksa da, hem kaliteli hem de pahalı olması yönüyle değerini hiç yitirmiyor. Paslanmaz özelliği ile her daim özellikle sofra dekorunda tercih edilen ve ışıltısını koruyan bu ürünler, şık şamdan tasarımları ile de dikkatleri çekiyor.

  • Özel günlerde hazırlanan sofraların olmazsa olmazı gümüş adına; mat ve koyu renkte tekstil ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Antrasit koton kumaşlı bir masa örtüsü üzerindeki bir masada veya siyah-beyaz renklerde kadife bir berjerin; kolçak ve ayak tasarımlarında gümüşü tercih edebilirsiniz.

Siyah Metalin Yükselişi

Çeşitlilik bakımından hemen hemen her metal yüzeyde uyum sağlayan ve son yıllarda en sık kullanılan metal malzeme rengi olan siyah; farklı malzeme içerikleri kullanılan ferforje, paslanmaz boru ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde hayat buluyor. Hemen her renk ve stille doğrudan uyum sağlayabilmesi, ona olan rağbeti artırıyor. Hep yeni görünümü ile karakteristik bir stili destekleyen siyah kaplı metal malzemeler, uzun yıllar rahatlıkla kullanılabiliyor.

İlginizi çekebileceğinizi düşündüğümüz bir önceki yazımız olan ”Tasarımları ile Farklılaşan Üniteler” başlıklı yazımıza da göz atarak önerilerden ilham alabilirsiniz.

Aşağıdaki sayfamızı da mutlaka ziyaret ediniz;

Tadilat Fiyatları

İLGİLİ BAŞLIKLAR: iç mimaride metal kullanımı,metalin mimaride kullanımı,metal ahşap kombini,iç mekanda metal kullanımı,mobilyada metal kullanımı,yapılarda kullanılan metal malzemeler,mimaride metal kullanımı,metal dekorasyon modelleri,metal dekorasyon ürünleri,metalin kullanım alanı,metal tasarım,metal dekorasyon önerileri,iç dekorasyon,metal aksesuar,metal,ev dekoru,siyah metal,

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir