dış cephe boyası

Dış Cephe Boyası

Dış Cephe Boyası – Dış cephe boya ve uygulaması önemli ve riskli bir iştir. Dış cephe boya seçiminde ve uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler. Uygulama yapılacak yüzeyin özellikleri ve binanın iklim koşulları..

Dış Cephe Boyası – Unutmayın dış cephe boya ve uygulaması önemli bir iştir. Dış cephe boya ve uygulamasını yaptırırken profesyonel ve resmi firmalarla çalışınız. Çünkü Dış cephe boya ve uygulaması aynı zamanda riskli bir iştir. İş ve işçi güvenliği çok iyi sağlanmalıdır. Bunu’da alanında uzmanlaşmış dış cephe boya uygulama firmaları ve dış cephe mantolama firmaları en iyi şekilde yapan kuruluşların başında gelir.

boyama örnekleri
boyama örnekleri

Dış cephelerde kullanılan dış cephe boyaları ürünleri farklı sorunlara uygun çözümler getirme amaçlı kullanılır. Bunlar; çatlama, kabarma, tebeşirlenme, kirlerin toplanması, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, küf, paslanma, boya uyuşmazlığı, soyulma, zayıf alkali dayanım, kimyasalların kusması, yüzey kırışıklığı, ahşabın kararması-yaşlanması gibi sorunlardır. Her bir farklı sorun için farklı özelliklerde boyalar kullanılır.

Dış cephelerde sıva veya kaplama malzemesi boya da kullanılabilir. Hangi durumlarda ne tarz dış cephe boyalarının tercih edilmesi gerektiğine karar vermek gerekir. Bunlar; akrilik, plastik ve elastik esaslı dış cephe boyaları olarak sınıflandırılabilir. Örneğin elastik boyaları, yeni yapılmış binada kullanırsak bir süre sonra elastikiyet sağlayarak uyum sağlaması için faydalı olacaktır. Yüzeyde oluşmuş çatlakları kapatmak için de kullanılabilir yada uzun süre çatlak oluşmasını engellemek için kullanılır elastik boyalar.

Silikon boyaların, bünyelerinde bulunan silikon sebebiyle su emmeleri son derece azaltılmış ve su itme özellikleri mevcuttur. Bu yüzden zamanla binanın maruz kalacağı yağmur suyunun yüzey tarafından itilmesini ve çok az kısmının boya tarafından emilmesini, ayrıca kabarma gibi durumların çok daha geç oluşmasını sağlarlar.

Bir diğer boya çeşidi de küf önleyici bazlı boyalardır. Yosunla karşılaştığımız deniz kenarı mekanlarında yada çok fazla yağmura maruz kalan mekanlarda, nemin yoğun olduğu ortamlarda kullanılabilecek malzemelerdir.

Akrilik esaslı malzemeler ise standart dış cephe boyaları olarak tabir edilmektedir. Silikon boyalar gibi su itme kabiliyetleri yoktur ancak iyi kaliteli akrilik boyalar ihtiyacı bir miktar karşılarlar.

Kaplama malzemeleri ise grenli malzemeler olarak adlandırılır. Dokulu bir yüzey elde etmek istiyorsak yada binamız çok katlıysa ve yüzeyde dalgalanmalar varsa, boya uygulandığında boya ince tabakalı olduğu için bunları örtmekte yetmeyecektir. Bu durumlarda grenli malzemelerin yada kaplama sıva malzemelerin kullanımı daha uygundur.

Dış Cephe İzolasyon Boyasının kalıcı olabilmesi için boyanın yapıldığı hava şartları ve duvarlardaki nem oranı çok önemlidir. Bu yüzden bu detayları önceden fark edip, bu doğrultuda önlem almak gerekebilir.

Dış cephe boya uygulaması yapılış sırası

1- İskele kurulumu. (çalışma bakanlığı standartlarında yüksek güvenlikli iskele ile)

2- Varsa eskimiş sıvaların kazınması ve tamiratlarının yapılması.

3- Dış cepheye özel dış cephe astarlarının atılması.

4- İki kat istenilen renklerde silikonlu dış cephe boyasının uygulanması. (akrilikte olabilir)

5- İskelenin sökülmesi ve çevrede oluşan inşaat molozlarının atılması

İŞİ USTASINA YAPTIRIN VE SİZ KAZANÇLI ÇIKIN

HEMEN ARAYIN!

Diğer hizmet ve çalışmalarımız için sayfalarımızı ziyaret ediniz;

Söveci

Dış cephe kaplama çeşitleri

Ankara boyacı

Ev Tadilat Fiyatları


İLGİLİ BAŞLIKLAR: dış cephe boyası, dış cephe, dış cephe boya, dış cephe boya uygulama, dış cephe boyaları, dış cephe boya uygulamaları, dış cephe boyaları örnekleri, dış cephe boya renkleri, dış cephe boya fiyatları

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir