Çeşitlerine göre duvar kağıdı temizliğini burada inceleyiniz! Bu makalemizde Sentetik duvar kağıdı temizliğinden tutun, duvar kağıdı silme işlemine kadar her şey var. Çeşitlerine göre duvar kağıdının nasıl ve neyle silindiği hakkındaki geniş ve kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz!

Çeşitlerine Göre Duvar Kağıdı Temizliği Duvarlara doku ve renk vermek için popüler alternatifler arasında bulunan duvar kağıtları, odanızın duvarlarını saran sanatsal bir çalışma gibidir. Bakımı ve temizliği yapıldığı sürece asla değerini ve çekiciliğini kaybetmez. Ancak ne kadar güzel olursa olsun tozu ve parmak izlerini içine çeker. Zamanla kirlenir ve rengi soluk görünür. Bu nedenle, odanıza özgürce dilediğiniz desenleri katmanıza yardımcı olan bu dekorasyon ürününün ara sıra temizlemesi gerekir. Peki, duvar kağıdı neyle silinir?  Nasıl ve ne sıklıkla yapılır? Silme işini nasıl ve ne sıklıkla yapacağınızı iyi bilirseniz, duvar kağıdınızı eski sağlığına kolayca kavuşturabilirsiniz. Tabi doğru malzemeler ve uzman ipuçlarıyla çabucak bu işin üstesinden gelebilirsiniz.

Bilindiği üzere duvar kağıtları; vinil den fiberglasa, sentetikten plastik tabanlıya, bambudan keçe lifliye kadar çeşit çeşittir. Bu nedenle temizliğe başlamadan evvel, duvar kağıdının zedelenip zarar görmemesi için ne tür duvar kağıdı kullanıldığını bilmelisiniz. Öncelikle, duvar kağıdınızın silinebilir olmasına dikkat edin. Duvar kağıdının, titizlikle silinmesi gerekir. Özellikle de, eski duvar kağıtlarında daha titiz davranılmalıdır. Aksi halde, renk ve dokusu zarar görür. Böyle bir durumda, duvar kağıdınızı tamamen yenilemek zorunda kalabilirsiniz.

Unutmayın! Diğerlerine göre ovmaya müsait duvar kağıtları daha dayanıklıdır. Henüz bir duvar kağıdı satın almadıysanız, uzun süre kullanmanız bakımından temizlenebilen duvar kağıdı almalısınız. Satın almadan önce, ürünün etiketinde silinebilir olduğunu gösteren işaret veya bilgi olup olmadığını kontrol edin.

Her duvar kağıdı aynı malzeme tabanında üretilmez. Bu nedenle temizliğini yaparken bu ölçütlere göre bir işlem uygulamalısın.

Sentetik Duvar Kağıdı Temizliği

Temizlemesi en kolay olan tip sentetik duvar kağıdıdır. Su geçirmez ve kimyasallara karşı dayanıklı olan bu ürün banyo ya da mutfakta tercih edilir. Bu nedenle temizliği kolayca yapılabilir.

Fiberglas Duvar Kağıdı Temizliği

Isıya ve sürtünmeye dayanıklı yapıdaki duvar kağıtları, fiberglas dokulu kağıtlardır. Fiberglas; yani cam elyaf duvar kağıdı çevre dostudur. Bakteri üretmez. Aşınmalara karşı dayanıklı olan bu malzemenin kullanım ömrü 30 yıldır. Temizliği son derece kolaydır. Temizliği yapılırken yumuşak malzemeler kullanılmak zorunda değil. Sözün kısası geçmeyen veya sizi zorlayan lekeler için güçlü temizleyiciler kullanabilir ve sürterek çıkarabilirsin. Yine de size bir tarif verecek olursak;

1 bardak suyla yarım bardak sirkeyi karıştırın. Hazırlanan solüsyonu sünger yardımı ile duvarın lekeli kısmına sürün. Unutmayın! süngeri duvar kağıdındaki desenle aynı yönde sürün. Ardından yüzeyi temiz suyla ıslatılmış bir süngerle silin. Havluyla kurulayın.

Keçe Lifli Duvar Kağıdı Temizliği

Tok görünümüyle fazla tercih edilen duvar kağıdı keçe lifli kağıttır. Nefes alabilen ve yırtılmaya karşı dayanıklı olan bu duvar kağıdının temizliği maalesef zordur. Bu nedenle ağır kimyasallar ya da sert temizleyiciler kullanılmamalıdır.

Kumaş Duvar Kağıdı Temizliği

Kabartmalı tekstil tarzı duvar kağıtları günümüzde oldukça popüler. Fiyatları İpek, saten, koton gibi kumaşın cinsine göre değişebiliyor. Kumaş duvar kağıdını alırken, su geçirmezlik özelliği olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Elektrik süpürgesi ve yumuşak fırça kullanarak kuru bir şekilde tozunu alın. Zor lekelerin nasıl çıkaracağınızı öğrenmek için de üretici firmayla iletişime geçin.

Plastik Tabanlı Duvar Kağıdı Temizliği

Plastik tabanlı duvar kağıtları ekonomik bakımdan bütçe dostu olmalarına rağmen dayanıksız malzemedir. Kolaylıkla yırtılabildiği için nemli ya da ıslak kalmamalıdır. Bu nedenle fazla su değirmeden temizlenmelidir. Çabuk kurutulmalıdır.

Bambu Duvar Kağıdı Temizliği

Kaliteli dokuya sahip duvar kağıtları, Doğal ve bambu lifli kağıtlardır. Doğal bambu duvar kağıdı sağlam, çok yönlü ve çevre dostu bir üründür. El yapımı olduğu için en pahalı duvar kağıtları arasındadır. Arkası yapışkanlı kağıda sarmaşıklar ve bambu kamışları tutturularak elde edilir. Fakat bu görünüme rağmen su ve herhangi bir kimyasala dayanamaz. Dolayısıyla temizliği oldukça zordur. Nemden etkilendiği için mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Bambu duvar kağıdı nasıl silinir diyorsanız, işte cevabı;

Yağlı sabun ve ılık suyla nemlendirilmiş bir bezle silin. Kuru bir bezle kurutun. Daha zor lekeler içinse; 1 litre temiz suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı amonyak ekleyin ve karıştırın. Lekenin üstüne sürüp nazikçe ovun. Islak süngerle silin ve ardından kuru bezle kurutun. Ayda bir kez temizlemeniz yeterli olacaktır.

NOT: Bambu, sıvıları çabuk emen bir malzemedir. Üstüne yiyecek, içecek veya farklı maddeler dökülürse, derhal temizlemelidir. Bambu duvar kağıdını silerken, çok su kullanmayın. Kağıdı mümkün mertebe kuru tutmaya çalışın. Bambu kağıdını temiz tutmak için üstünü bambu cilasıyla kaplayabilirsiniz.

Hibrit Duvar Kağıdı Temizliği

Hibrit duvar kağıdı, doğal ve sentetik liflerin karışımıyla elde edilir. Duvarların nefes almasını sağlayan çevre dostu bir malzemedir. Yıkanamaz. Temizliğini günlük tozunu alarak sağlayabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Silme İşlemi

Silme işlemine sol üst köşeden başlanılmalı yukarı aşağı ve dairesel yönde yapılmalıdır. Birleşen kenarları gevşetmeden ve yırtmadan hafifçe uygulayın. Bir şeridi bitirmeden diğerine geçmeyin. Suyu sık sık değiştirmeyi unutmayın.

Aşağıdaki sayfalarımızı da mutlaka ziyaret ediniz;

İLGİLİ BAŞLIKLAR: duvar kağıdı temizliği,duvar kağıdı temizleme ilacı,desenli duvar kağıdı nasıl temizlenir, duvar kağıdı neyle temizlenir,sararmış duvar kağıdı temizliği,