Alçıpan niş modellerimizi güncelledik. Yeni nesil alçıpan tv üniteleri görsellerimizi incelerken büyük keyif alacaksınız. Dilediğiniz niş modelini anahtar teslim olarak yapıyoruz. Beğendiğiniz alçıpan niş modelimiz ve fiyatları hakkında detaylı bilgiler için bizleri 7/24 arayabilirsiniz.
Alçıpan niş modelleri her zevke, tarza ve bütçeye hitap eder. Çünkü imalatı ve uygulaması tamamen ustanın kapasitesine ve tecrübesiyle doğru orantılıdır. Ne çizerseniz onu yaparsınız. Alçıpan malzemesinin yapamayacağı çok az dekorasyon çalışması vardır. Dilediğiniz şekile girer ve uygulanır. Sadece bunu yapabilecek doğru ekip ve ekipmanlarla çalışmaktır. Biz sizlere alçıpan nişler konusunda ekonomik fiyatlarımızla yardımcı olmak için buradayız. Trend niş ve tv ünitesi görsel galerimizi sizler için hazırladık. Nasıl yapıldıklarına dair kısa bilgiler sunarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz.
Alçıpan Niş Modelleri
Alçıpan Niş Nasıl Yapılır
Sizlere, görselde sunduğumuz alçıpan niş modelinin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız.
Gerekli Malzemeler
- Şerit metre ve kurşun kalem.
- Terazi veya lazer.
- Çırpı ipi ve falçata.
- Alçıpan kesimleri için yeterli uzunlukta mastar veya profil.
- Delici matkap.
- Vidalama alçıpan matkabı.
- Yeterli miktarda 8’lik dübel ve vida.
- Alçıpan vidası (2.5’lik borozan)
- Beyaz veya yeşil alçıpan.
- Perlitli sıva alçısı ve saten alçı.
- Köşe merkez ölçüsünde alçı köşebenti.
- Derz bandı.
- Elektrik malzemeleri. (Kablolar, led ve spot aydınlatmalar)
Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra şimdi alçıpan niş modelimizi yapmaya başlayabiliriz. Elektrik tesisat ve aydınlatma malzemelerini listeye eklemedik.
Elektrikçiniz, işlere başlamadan önce mutlaka elektrik tesisat alt yapısını alçıpan niş modelinize göre döşemeli. Önceden düşünülmüş ve planlanmış tasarımı, alçıpan niş yapılacak olan duvara net ölçüsünde çizerek işe başlamalıyız. Bu çizimi yaparken çok dikkatli olmalıyız.
Adındanda anlaşılacağı gibi temel yapısı alçıpan malzemesidir. Duvar ve tavan alüminyum kargas profilleri kullanılarak alçıpan niş ana yapısı oluşturulur. Profil ve alçıpan kalınlık paylarını düşerek veya ekleyerek ölçülerimizi almalıyız. Tüm merkez köşelerin, dönüşlerin, bitişlerin ve sonların tam terazisinde, gönyesinde ve 90 derece olmalarına önem göstermeliyiz. Oval dönüşler bulunan alçıpan niş modelleri içinden bir tanesini yapıyorsanız bu biraz daha zor bir uygulamadır. Dönüş oval çaplarını doğru hesaplayıp net olarak kesmek gerekmektedir. Tüm alçıpan ve profil kesimleri gayet düzgün olmalıdır. Ufak tefek eksiklikleri alçı sıva doldurabilir. Fakat fazla kesimleri mutlaka raspa yapmalı veya kesmeliyiz. Önceden döşenmiş olan elektrik tesisat alt yapısının kablolama işlerini tam ölçülerinde bağlantı için yerlerinden çıkarılmalıdır.
Tüm alçıpan alt yapıyı oluşturduktan sonra sıra alçı sıva işlerine geldi. Öncelikle tüm ek yerlerine, duvar birleşim yerlerine ve çatlamayabileceğini düşündüğünüz tüm alçıpan yüzeylerine derz bandını özenle çekmeliyiz. 1 kat olacak şekilde tüm derz bantlarının üzerine dolgu alçılarını çekmeliyiz. Daha sonra tüm dış merkezlere alçı köşebentlerini net ölçülerinde ve diş yapmayacak şekilde yapıştırmalıyız. Bu işlemi yaparken kesinlikle terazi ve mastar kullanmalısınız. Çünkü köşebent ne ise tv üniteniz (alçıpan niş modeliniz) odur. Düzgünlük, kalite detaylarda gizlidir. Köşebentlerden sonra en az iki kat olmak üzere dolgu ve düzeltme alçı sıva uygulamasını yapın. Son kat olarak saten alçıyı çekin.
Tüm elektrik tesisat kablolama ve alçıpan niş işlerimiz bitikten sonra sıra ince işlere geldi. Yukarıda sunduğumuz örnek alçıpan niş modelimizde dekoratif tuğla kullanılmış. Onlarca farklı model ve desende dekoratif taş kullanabilirsiniz. Veya dekoratif duvar panelleride kullanabilirsiniz. Alçıpan niş modelinizin dilediğiniz bölgelerine dekoratif taşları kullanabilirsiniz. Tamamen özgüsünüz. Dekoratif taş veya tuğla kaplama işiniz bittikten sonra kalan tüm yüzeyleri mat silikonlu iç cephe boyası ile dilediğiniz renklerde boya badana yapın. Daha sonra elektrik tesisat ve aydınlatma işlerinizi bitirerek alçıpan nişi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kendi Yaptığım Bir Kaç Niş Uygulaması
Hem tavan hemde duvara birbirine bağlantlı tasarımda alçıpan niş modeli uyguladım. 4 x 5 metre ölçülerinde bir yatak odasına yaptım. Anahtar teslim maliyeti 3.500 TL maliyeti oldu. 7 iş gününde bitirdim.
Alçıpan Niş Model 1
Alçıpan Niş Model 2
Yine tarif ettiğim şekilde alçıpan kullanarak yapmış olduğum bir alçıpan niş modellerinden bir tanesi. Bu niş modelimde dekoratif taş veya tuğla kullanmadım. 3 boyutlu duvar kağıdı kullandım ve çok güzel oldu. Bu tasarımı değerli müşterimize kataloglarım arasından beğendirdim. Bu alçıpan niş modelini istedi ve bende tam ve eksiksiz olarak yapaak 3 iş gününde teslim ettim. Maliyeti 2.500 TL.
Alçıpan Niş Model 3
Kendimide çektirdim 🙂 Buda farklı bir niş modeli. Tamamen aynı malzemeler ve uygulama ile yaptım. Tek farkı tasarımı. Baştada dediğim gibi, dilediğiniz tarzda ve şekilde alçıpana şekil verebilirsiniz. Tamamen özgüsünüz.
Alçıpan Niş Nedir
Fransızca’da duvar hücresi olan ve dilimize NİŞ ile girmiş olan Niş Modelleri duvarların içine yapılan oyukların mimarlık biçimidir. Ev ve odalarınızda farklı ve dekoratif niş modelleri sayesinde çok güzel bir görüntüye sahip olabileceksiniz.
Her ne kadar salon ve hollerde kullanılıyor olsa da özellikle yatak odalarında ve gardrop ve yatak başlıkları içinde vazgeçilmez bir dekoratif tasarım çeşidi olan alçıpan nişleri, uygulandığı tüm mekanlara ayrı bir hava ve modernlik katmaktadır. İşte alçıpan niş modellerimiz;
NOT: Aşağıda bulunan niş görsellerimizden dilediğiniz modeli bizimle anlaşarak cazip fiyatlara yaptırabilirsiniz. Elektrik tesisatı, alçıpan montaj ve uygulaması, duvar kağıdı veya taş kaplama montajları ile alçı boya işleri dahil komple anahtar teslim olarak yaptığımız çalışmalarımızdan memnun kalacağınızdan eminiz.
İşte alçıpan duvar niş modellerimiz;
Koridorlarda, yatak odalarında, salon tv duvarlarında, bar ve cafelerde, restaurantlarda, mağazalarda. Kısacası her türlü mekanda rahatlıkla uygulayacağınız dekoratif bir çalışma türüdür alçıpan niş çalışmaları. Tv ünitesi resimlerimizi incelerken yaptırmak istediğiniz duvar ölçülerini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Bizler beğendiğiniz tv ünitesi niş modelimizi istediğiniz duvara uygularken ölçülendirme yaparak bazı küçük değişiklikler yapabiliriz.
Alçıpan Niş Dekorasyon Özellikleri:
1- Niş dekorasyon açısından banyoya bir farklılık kattığı gibi kullanışlı da olabilir. Bazı banyolarda çeşitli duvar aralıkları, kör noktalar istemeden bir niş için uygun bir ortam yaratıyor olabilir. Alt alta sıralanacak raflar havludan kozmetik ürünlerine pek çok eşyayı ayak altından kaldırmanızı sağlayacaktır.
2- Televizyon nişlerinin en büyük avantajı, televizyonu duvara astıktan sonra söz konusu odanın bir otel odası gibi görünmesini engellemeleri. Bu şekilde hem TV duvarla bütünleşiyor hem de televizyon için ayrıca sehpa, ünite benzeri mobilyaya yatırım yapmak, bir zorunluluk olmaktan çıkıyor.
3- Niş kaplamalarında ahşap dışında taş malzeme de evi zenginleştiren bir görüntü ortaya koyar. Özellikle şömine üzeri televizyon yerleştirileceği zaman TV niş modelleri, klasik şömine ile modern televizyon çelişkisini hafifletir. Şömine doğayı, sosyal toplantıları, kır evlerini anımsatan, nostaljik bir ögedir. Üzerine televizyon asıldığında, bana her zaman şömine bu sayılan özelliklerini yitirmiş gibi gelir.
alçıpan niş modelleri, niş örnekleri, niş modelleri, alçıpan niş çeşitleri, niş dekorasyon, niş üniteleri, niş, niş modelleri ve fiyatları, tv niş modelleri, niş modelleri salon, alçıpan niş fiyatları, niş yapım fiyatları, niş yapımı,